Esti in siguranta pe Internet? Stii totul despre furtul de identitate, spionajul informatic si criminalitatea cibernetica?

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Esti in siguranta pe Internet? Stii totul despre furtul de identitate, spionajul informatic si criminalitatea cibernetica?

Presedintele Traian BASESCU a anuntat, recent, ca Romania vrea sa participe la apararea cibernetica a Ucrainei, subliniind, astfel, preocuparea in crestere, la nivel national si nu numai, pentru protectia si securitatea informatica. In acest context, Media XPRIMM organizeaza, la inceputul lunii octombrie, conferinta „CyberRisks in Financial Services”, cu sprijinul CERT-RO, ISEE – Institutul pentru Studierea Evenimentelor Extreme, CIO Council, CAESAR Romania si LSRS.
In contextul actual, amenintarile cibernetice sunt in crestere, dupa cum demonstreaza recentele atacuri raportate, precum si studiile de specialitate. Astfel, la inceputul lunii august, doua ministere ale tarii noastre au fost victime ale atacului de spionaj cibernetic Epic Turla. De asemenea, in cel mai recent raport referitor la amenintarile online din sectorul bancar, realizat in perioada aprilie-mai 2014, KASPERSKY Lab a detectat o crestere a numarului de versiuni de malware capabile sa fure bani din conturile utilizatorilor de online banking. Nu in ultimul rand, conform unui raport publicat de firma de securitate McAfee la inceputul acestui an, infractionalitatea cibernetica produce anual pagube care se ridica la 400 miliarde dolari.
In acest context, conferinta „CyberRisks in Financial Services”, care se va desfasura pe 9 octombrie a.c. la Palatul Parlamentului, analizeaza in detaliu diversele amenintari din mediul informatic, cu precadere cele care vizeaza domeniul financiar.
Printre specialistii care au confirmat deja prezenta la eveniment in calitate de vorbitori se numara Varujan PAMBUCCIAN, Deputat, Camera Deputatilor – Parlamentul Romaniei, Calin RANGU, Director Adjunct, Directia Supraveghere Integrata, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, Dan TOFAN, Head of the Technical Division, CERT-RO – Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate si Bogdan BIRZU, Head of Cyber Crime Unit, DGIPI – Departamentul de Informatii si Protectie Interna, Ministerul Afacerilor Interne.
Participarea la conferinta este gratuita! Trebuie sa intrati pe site pentru a completa formularul de inregistrare. Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.cyberisks.ro.

Articolul anterior
Articolul următor

Leave A Comment