Seism de 4,8 grade in Vrancea, resimtit si la Bucuresti. Casa ta e protejata?

Urmeaza „Luna Asigurarilor de Locuinte”!
Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter a fost inregistrat miercuri, 10 septembrie a.c., in jurul orei 22.45, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, fiind resimtit si la Bucuresti. Acesta este al doilea cel mai puternic seism produs pe teritoriul tarii noastre in acest an, dupa cel de 5 grade din 29 martie, inregistrat tot in Vrancea.
Cutremurul a avut loc la o adancime de 105 km, iar orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (37 km), Targu Secuiesc (51 km), Ramnicu Sarat (52 km), Valenii De Munte (57 km) si Buzau (58 km), arata datele Institutului National pentru Fizica Pamantului.
171 de cutremure in Romania in 2014. Locuinta ta este asigurata?
Evenimentul inregistrat miercuri este al 9-lea seism inregistrat in luna septembrie si al 171-lea de pe teritoriul Romaniei din acest an.
Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania. Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania – Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta pentru o polita facultativa.

Articolul anterior
Articolul următor