A inceput "Litoralul pentru toţi"

Românii îşi pot cumpăra vacanţe la preţuri reduse prin programul „Litoralul pentru Toţi'” care se derulează în perioada 1 şi 28 septembrie, tarifele fiind cuprinse între 159 şi 605 lei de persoană pe sejur, conform informaţiilor de pe site-ul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Programul a fost lansat de ANAT, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD).
Tarifele maximale propuse pentru oferta specială de şase nopţi de cazare (TVA inclus 9%)/persoană, pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie sunt cuprinse 205 lei de persoană pentru un sejur la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi ajung la 605 lei/persoană pentru un sejur la un hotel de 5 stele, cu mic dejun.
Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopţi/persoană, care asigură toate cele trei mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă, ajung până la 765 lei/persoană pentru un hotel de 3 stele, în timp ce pentru un hotel de 5 stele, preţul unui astfel de sejur ajunge la 985 lei/persoană.
Pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru aceasta ediţie (sejur şase nopţi/persoană) ajung până la 159 lei/ persoană la un hotel de o stea, fără mic dejun. La un hotel de 5 stele, preţul unui sejur este de 469 lei/persoană, cu mic dejun.
„Venim în întâmpinarea turiştilor care nu au ajuns încă pe litoralul românesc cu pachete de vacanţă la preţuri excepţionale oferite prin programul Litoralul pentru Toţi, mai ales că se anunţă vreme frumoasă pentru luna septembrie. Programul oferit de agenţiile de turism şi hotelieri este o soluţie de vacanţă ieftină şi bună pentru toate categoriile de turişti”, a declarat Lucia Nora Morariu, preşedintele ANAT.
Până acum s-au înscris în program 26 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral (opt hoteluri de două stele, 12 hoteluri de trei stele, şase hoteluri de patru stele) care pun la dispoziţie un număr de 1.986 de locuri pe serie. Pachetele vor fi vândute de peste 30 de agenţii de turism din toată ţara.
„La finalul unui veri în care vremea nu a ţinut cu noi, încercăm prelungirea sezonului estival, oferind tuturor românilor posibilitatea de a petrece o săptămână pe litoralul românesc. În derularea programului se implică, din păcate, doar patronatele din turism, tarifele de vânzare fiind de multe ori sub costurile de exploatare. Deşi nu există niciun suport din partea autorităţilor cu privire la reducerea taxelor aferente programului, acesta continuă, fiind văzut de noi ca o obligaţie morală faţă de românii care aşteaptă să se înscrie în fiecare ediţie, pentru a profita de un sejur pe litoral la tarife scăzute”, a spus Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Turiştii care cumpără acest pachet beneficiază de un voucher de atracţii. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, şi în septembrie turiştii pot vizita gratuit mai multe obiective turistice din judeţ – Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria. AGERPRES
Hai la mare si in Septembrie pentru tarife mici si distractie cat cuprinde.
Alege Acum Consultant AA pentru cele mai bune asigurari si idei de vacanta!

Articolul anterior
Articolul următor