Un nou jucător în piaţa asigurărilor RCA

accident

Un gigant american vrea să vândă RCA șoferilor români

Watford Insurance, o companie de asigurări cu sediul în Gibraltar și partener strategic al grupului american Arch, a depus la autoritatea din Gibraltar și la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România o cerere pentru începerea activităților de subscriere pe piața locală, au declarat, pentru Profit.ro, surse din zona supravegherii. Compania se va concentra pe vânzarea de RCA și va intra în țara noastră printr-o sucursală al cărei management va fi asigurat de societatea locală Intaro, specializată în servicii de asigurări.

Între timp informația a fost confirmată prin comunicate de presă atât de către Watford, cât și de către Intaro. Cei de la Intaro precizează în comunicat că sunt companie de servicii în domeniul asigurărilor înființată de un grup de profesioniști din România cu experiență vastă pe piața internă și internațională. Principalul investitor este Ellaal Goldberg S, societate cu acționariat majoritar nord american care are ca obiect înființarea și dezvoltarea afacerilor pe teritoriul României. CEO al Intaro este Filip Stavrositu, fost director în cadrul Astra Asigurări și unul dintre puținii specialiști în domeniul reasigurărilor și al asigurărilor de aviației.

Surse din ASF au mai arătat că discuțiile privind venirea Watford au început în urmă cu mai multe luni.

De partea de gestionare a dosarelor de daună se va ocupa Păvălașcu Risk Consultants, loss adjuster care reprezintă în România grupul Crawford, lider mondial în domeniu.

Intaro a încercat de mai mult timp să găsească un partener cu care să intre pe piața RCA din România și a discutat cu mai multe nume mari care ar fi fost dispuși să activeze aici. La discuțiile cu Watford ar fi participat și brokerii de la Greco JTL.

Watford Insurance este parte a Watford Re, companie de reasigurare înregistrată în Bermude, cu un capital de 1,2 miliarde de euro, mai mult decât toată piața locală de RCA.

 

Zona RCA are nevoie de o creștere a concurenței în condițiile în care doar două firme, City Insurance și Euroins, adună mai bine de 60% din vânzări, iar împreună cu al treilea jucător (Asirom) depășeșsc chiar 75%.

 

Din ianuarie anul viitor pe piața va intra și Ergo, companie deținută indirect de gigantul Munich Re.

 

Articol preluat de pe www.profit.ro

 

Articolul anterior
Articolul următor