Video: Otilia MIHAI, Consultant AA: Fara educatie financiara nu putem sa progresam

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Video: Otilia MIHAI, Consultant AA: Fara educatie financiara nu putem sa progresam
Dir General

Educatia financiara joaca un rol important in industria de asigurari, in conditiile in care atat legislatia, cat si alti factori externi, precum tehnologia, sunt intr-o continua schimbare, iar persoanele implicate in aceasta piata si consumatorii trebuie sa aiba informatiile cat mai actuale.

 

Brokerul de asigurare Consultant AA a desfasurat, recent, la Bucuresti, un nou program de responsabilitate sociala si networking, denumit „Leadership financiar – modele corporate”.

Tema intalnirii s-a concentrat pe persuasiune si tipuri de personalitati. Aceste intalniri fac parte dintr-un program de educatie financiara si de dezvoltare personala, lansat de broker.

Care este rolul educatiei financiare in industria de asigurari? „Din punctul meu de vedere este esential acest rol. Daca nu reusim sa transmitem acest mesaj de necesitate a educatiei financiare permanente tuturor celor implicati in piata cred ca avem foarte mult de pierdut pe viitor. Fara educatie financiara nu putem sa progresam. Lucrurile se schimba atat de des si atat de mult incat nu putem sa ramanem pe loc si sa nu inncercam permanent sa avem un aport suplimentar de informatii”, a declarat, intr-un interviu oferit Publicatiilor XPRIMM, Otilia MIHAI, Directorul General al Consultant AA Broker de Asigurare si Presedintele PRBAR Academy.

Conform acesteia, educatia financiara sta si la baza PRBAR Academy. „Ma bucur ca fac parte din PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare – Reasigurare si ca putem sa dezvoltam impreuna cu colegii de acolo acest proiect minunat de educatie. PRBAR Academy are doua componente. Una este focusata pe piata, pe intermediarii in asigurari – vrem sa aducem informatii utile si sa crestem calitatea serviciilor din acest domeniu. Cealalta componenta are focusul pe educatia financiara pentru populatie. Vom derula, impreuna cu partenerul nostru ISF – Institutul de Studii Financiare, foarte multe programe si vrem sa avem programe speciale in cadrul facultatilor si liceelor”, a explicat Otilia MIHAI.

Otilia MIHAI a amintit ca ISF si PRBAR au demarat, recent, proiectul „Caravana LA DRUM ASIGURATI!”. Prima intalnire cu intermediarii din regiunea de Vest a Romaniei, intr-un seminar de educatie financiara, a avut loc la Timisoara, pe 9 noiembrie. A doua intalnire a fost la Cluj, pe 23 noiembrie si urmeaza ca aceasta caravana sa ajunga la Bucuresti pe 5 decembrie. „Urmeaza sa fie inca cinci astfel de evenimente, in alte localitati din tara, pe parcursul lunii ianuarie 2018, iar din februarie demaram programele de cursuri.

„Populatia chiar are nevoie de informatii suplimentare, de informatii pertinente si actualizate despre tot ceea ce inseamna piata financiara non-bancara”, a subliniat ea.

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor