Peste 120 de incendii au avut loc pe 1 Decembrie. Cosurile de fum si instalatiile electrice improvizate, printre principalele cauze.

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Peste 120 de incendii au avut loc pe 1 Decembrie. Cosurile de fum si instalatiile electrice improvizate, printre principalele cauze.
cauze de producere a incendiilor

In perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c., peste 5.000 de pompieri au asigurat misiuni specifice de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, fiind gestionate aproape 3.000 de situatii de urgenta. Numarul interventiilor se situeaza in media specifica acestei perioade, arata datele publicate de Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta – IGSU.

In cele trei zile, in toata tara, s-au inregistrat 2.980 interventii, dintre care 302 pentru stingerea incendiilor, 2.387 cazuri SMURD (2.363 pentru acordarea primului ajutor medical si 24 misiuni de descarcerare) si 291 pentru protectia comunitatilor.

Cele mai multe incendii s-au produs sambata, 1 decembrie a.c., fiind inregistrate 121 de evenimente care au presupus interventia echipajelor de stingere.

Principalele cauze de producere a incendiilor au fost cosurile de fum necuratate sau
defecte, precum si instalatiile electrice cu improvizatii sau cu defectiuni.

Avand in vedere temperaturile scazute specifice acestei perioade, IGSU recomanda cetatenilor:

  1. sa manifeste prudenta sporita la mijloacele de incalzire,
  2. sa verifice cosurile de evacuare a fumului,
  3. sa nu suprasolicite instalatiile electrice
  4. sa nu depoziteze materiale care se pot aprinde in imediata apropiere a sobelor

Reamintim ca pentru protectia financiara in cazul in care locuinta este afectata de un incendiu, exista asigurarea facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale – inundatii, cutremur, alunecari de teren).

In primele sase luni ale acestui an, pe teritoriul Romaniei s-au inregistrat aproape 11.000 de incendii, peste 3.400 de locuinte fiind afectate.

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor