Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda amendeaza Uber pentru atacul cibernetic din 2016

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda amendeaza Uber pentru atacul cibernetic din 2016
Marea Britanie si Olanda amendeaza Uber pentru atacul cibernetic din 2016

Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda au amendat, saptamana trecuta, compania Uber pentru ca aceasta nu a reusit sa protejeze datele personale ale clientilor in timpul unui atac cibernetic care a afectat milioane de utilizatori.

Numele, telefoanele mobile si adresele de e-mail ale unui numar de 57 de milioane de utilizatori Uber din intreaga lume au fost compromise. Printre acestia se numara si 2,7 milioane utilizatori din Marea Britanie, respectiv 174.000 de utilizatori din Olanda.

Information Commissioner’s Office (ICO) din Marea Britanie a amendat compania cu 490.760 dolari, in timp ce autoritatea olandeza – Dutch Data Protection Authority (DPA) – a impus o amenda de 600.000 euro (678.780 dolari).

Conform ICO, Uber a dat dovada de „completa nepasare in ceea ce priveste datele clientilor si ale soferilor care au fost furate. La momentul respectiv, nu a fost luata nicio masura de a informa clientii afectati de bresa de securitate sau de a acorda vreun sprijin acestora.”

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor