Fraudele in asigurari

Printre subiectele dezbatute la Summer Banking Academy, eveniment organizat de IBR – Institutul Bancar Roman impreuna cu BNR – Banca Nationala a Romaniei si ARB – Asociatia Romana a Bancilor, a fost abordat si cel al fraudelor, inclusiv din domeniul asigurarilor, o problema de actualitate, care influenteaza in mod direct nivelul primelor platite de asiguratii onesti si profitabilitatea companiilor de asigurari.
Conform Florentinei ALMAJANU, Directorul General al UNSAR, in piata internationala de asigurari frauda este evaluata la cca. 5% din daunele platite, pe cand in Romania, ponderea fraudei este estimata la aproximativ 10%. Totodata, asigurarile CASCO au fost motorul de crestere a fraudei in asigurarile auto incepand cu perioada 2008 – 2009.
Referitor la efectele fraudelor asupra pietei locale de profil, Florentina ALMAJANU, a subliniat ca rezultatele negative inregistrate din activitatea de asigurari RCA si CASCO au fost influentate si de frauda, iar amplificarea acestui fenomen va conduce la cresterea primelor de asigurare platite de asiguratii onesti.
Summer Banking Academy a avut loc intre 8-12 iunie a.c, evenimentul fiind dedicat sistemului bancar, precum si altor institutii care desfasoara activitati conexe acestuia – finante/asigurari, piata de capital etc.

Articolul anterior
Articolul următor