Cod Galben de inundatii pe rauri din 7 judete si ploi in 27 de judete

Hidrologii au emis o atentionare Cod Galben de inundatii pe rauri din 7 judete din nord-vestul tarii, respectiv Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita Nasaud, Bihor, Alba si Cluj, valabila pana marti la ora 16:00.
Cod Galben de inundatii pe rauri din 7 judete din nord-vestul tarii
Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau, bazin superior si afluenti (judetele Salaj si Bihor), Somesul Mic, bazin superior si afluenti, (judetul Cluj), Aries, bazin superior si afluenti (judetele Alba si Cluj), Crisul Negru, bazin superior si afluenti (judetul Bihor) si Crisul Repede, bazin superior si afluenti (judetele Cluj si Bihor).
INHGA precizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor vizate.
Cod Galben de ploi in 27 de judete
De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod Galben de ploi si instabilitate atmosferica accentuata, valabila incepand din dupa-amiaza zilei de marti, 16 iunie, pana miercuri spre joi, 17/18 iunie, in 27 de judete.
„In nordul, centrul si estul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care izolat vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp. In restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse”, precizeaza ANM.
Sub avertizare intra judetele Salaj, Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu, Hunedoara, Brasov, Covasna, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta.
Daca inca nu aveti o asigurare a locuintei nu ezitati sa ne contactati pentru a va oferi cea mai buna asigurare care vi se potriveste.
Prioritatile noastre sunt satisfacerea cerintelor si asteptarilor consumatorului prin alegerea celor mai bune programe de asigurare cat si crearea unei echipe de specialisti la nivel national care sa poata raspunde exigentelor pietei de asigurari.
Satisfactia clientilor si inalta calitate a serviciilor este preocuparea noastra permanenta, motiv pentru care flexibilitatea, profesionalismul si increderea sunt caracteristci ale echipei noastre.

Articolul anterior
Articolul următor