Cazuri concrete de asigurari false

In urma inaspririi conditiilor de autoirizare a persoanelor care vor sa lucreze in intermediarea asigurarilor, foarte multi agenti sau asistenti in brokeraj au ramas fara autorizare dar totusi continua sa lucreze la negru.
Am mai discutat in articolele anterioare despre fraudele in asigurari. Acum va prezentam cazuri reale si cum puteti evita o astfel de problema cat si ce sa faceti daca sunteti intr-o astfel de problema.
In cazul in care apelati la o asemenea persoana pentru incheierea unei asigurari, sa spunem RCA, riscati, asa cum s-au dat exemple si in mass media, sa cumparati chiar o polita falsa.
Metoda de fraudare folosita inclusiv in zona Turda-Campia Turzii este urmatoarea:
Majoritatea clientilor care achizitioneaza o asigurare RCA nu verifica ce se intampla cu aigurarea dupa ce o achizitioneaza, nestiind ca agentul de la care au achizitionat asigurarea trebuie sa o inregistreze in mod corespunzator. Astef, persoana/compania de la care ati cumparat solicita din anumite motive (ex. greseli de date inscrise) anularea politei in vederea refacerii cu datele corecte. Numai ca nu mai reface polita. Polita initiala este anulata, agentul pastreaza banii iar dumneavostra nu stiti si nici nu ve-ti afla decat in caz de accident cand pagubitul va afla ca are in mana o polita inexistenta in baza de date a societatii.
Probabilitatea mare de a fi victima unei astfel de escrocherii este atunci cand pentru polita RCA vi se cer mai putini bani decat este inscris pe polita si chitanta (va face un discount enorm, cu un pret mult mai mic decat pretul pietei, lucru interzis de lege). Clientul se bucura ca a economisit bani dar primeste o polita falsa iar agentul ramane cu banii.
Pentru a fi sigur ca nu sunteti victima unui astfel de eveniment neplacut, aveti o posibilitate sigura de verificare accesand websiteul ASF Romania.
Agentii/societatile au obligatia ca in termen de 5 zile calendaristice sa raporteze in baza CEDAM toate politele RCA incheiate. Daca verificati si nu regasiti asigurarea achizitionata, sesizati urgent societatea de asigurare care a emis respectiva asigurare RCA.
Daca aveti o astfel de problema puteti sa ne contactati pentru informatii suplimentare. ConsultantAA va ofera atat consultanta in alegerea celei mai bune si sigure asigurari dar si servicii suplimentare de rezolvare a daunelor si problemelor care pot aparea.

Articolul anterior
Articolul următor