Daca ai o dauna auto, noi te informam si te ajutam

Informatii utile in functie de tipul de eveniment
Avarie in lipsa ta (masina nefiind condusa)
Ai gasit masina lovita in timp ce era stationata sau parcata? Daca ai asigurare Casco la Consultant AA, urmatorul pas este sa ne anunti, in vederea constatarii daunei si pentru intocmirea dosarului de dauna.
Accident fara vatamari corporale
A avut loc un accident. Din fericire, nimeni nu a patit nimic, insa masina este lovita. In acest caz, cel mai important lucru este sa te deplasezi intr-un loc sigur, evitand pericolele suplimentare sau producerea altor avarii.
Daca masina poate fi deplasata, incearca sa o scoti in afara partii carosabile, degajand locul accidentului
Daca motorul nu porneste sau te confrunti cu alte probleme de natura tehnica, probleme care nu permit deplasarea autovehiculului prin mijloace proprii (scurgeri de lichide sau scurtcircuite electrice), impinge sau remorcheaza masina in afara partii carosabile
In acest caz mergi la Politie in termen de 24 de ore pentru a anunta producerea accidentului sau daca se indeplinesc conditiile completeaza formularul de constatare amiabila de accident.
Accident cu vatamari corporale
In urma accidentului produs exista, din nefericire, persoane vatamate. Incearca sa-ti pastrezi calmul si actioneaza responsabil. Ce trebuie sa faci:

  • suna la 112 pentru a chema Salvarea si Politia sau anunta accidentul prin intermediul altor persoane
  • nu modifica pozitia masinii, nu sterge urmele accidentului.
  • acorda primul ajutor.
  • nu parasi locul accidentului fara incuviintarea politiei!

Furtul autovehiculului
Daca masina lipseste din locul unde a fost parcata, asigura-te mai intai ca aceasta nu a fost ridicata pentru parcare nepermisa de catre autoritati. Daca nu este cazul, suna la 112 si anunta furtul la Politie – Biroul Furturi de Autovehicule.
Trebuie sa retii data, ora si locul in care ai constatat furtul autovehiculului.
Vino azi la Consultant AA si achizitoneaza cea mai buna asigurare. La noi gasiti tot ce aveti nevoie!

Articolul anterior
Articolul următor