Cresterea daunelor la culturile agricole se resimt

Evenimentele meteorologice din acest an au afectat culturile agricole, cauzand pagube mai mari fermierilor, comparativ cu anii anteriori. Efectele acestor daune s-ar putea resimti in pretul politelor din anul urmator, potrivit lui Lucian Marin, Directorul General Adjunct al companiei Gotaher Asigurari Reasigurari.

„Evenimentele care au cauzat daune la culturile agricole au inceput in acest an mai devreme decat in anii precedenti. Este inca devreme sa dam cifre, dar in acest an numarul si volumul daunelor este usor mai mare decat in anii trecuti. Pe langa daunele ce sunt acoperite de politele de asigurare au fost multe evenimente ce au cauzat pierderi fermierilor care nu pot fi acoperite, dar nai cei din lumea asigurarilor facem tot posibilul sa ne ajutam toti clientii in functie de nevoie. „, a spus oficialul Gothaer.
Potrivit acestuia, daca anul trecut evenimentele au afectat in special zona de sud a tarii, anul acesta nu a fost ocolit nici vestul, unde in ultima perioada au fost evenimente ce au cauzat daune mari.
Lucian Marin a aratat ca, anul acesta, au fost daune mai mari la orz si orzoaica fata de alte culturi. Insa, anul agricol nu s-a incheiat si probabil prin octombrie o sa avem o imagine mai clara.
De obicei, politele de asigurare agricola emise de societatile din industria autohtona de profil presupun protectia si despagubirea fermierilor in cazul producerii unor riscuri precum: grindina, incendiul, care poate fi din orice cauza, sau descarcari electrice (variaza in functie de asigurator), furtuna, ploaia torentiala, alunecarea de teren cultivat, inghetul timpuriu de toamna si inghetul tarziu de primavara.
Vino azi la Consultant AA pentru a fi in siguranta tu si bunurile tale!

Articolul anterior
Articolul următor