Milano, un oras demn de vizitat

Al doilea oras ca marime din Italia (populatie de 1,3 milioane), Milano este o metropola activa si eficienta, fara nicio legatura cu sublimele frumuseti medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei. Modern si nord-european in stil si aspect, la prima vedere pare ca a sacrificat arta si frumuseteain favoarea cerintelor materiale ale stilului, modei si finantelor de varf.
Printre magazine de firma si cladiri de birouri, intalnim totusi cateva atractii desprinse de cotidian. Printre ele, cea mai extravaganta catedrala gotica din Europa, cea mai cunoscuta opera din lume, cea mai buna galerie de arta din nordul Italiei si celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taina”.
Central crasului Milano nu este greu de explorat. incepe turul cu Piazza del Duomo, unde poti ajunge usor pe jos, cu taxiul sau cu metroul (in italiana, ia Metropolitana sau Metro).
De aici poti vedea Duomo (Catedrala) inainte de a porni spre nord, spre Teatrul Scalla.
Mergand tot pe jos, poti vizita apoi un trio de muzee, spre nord. Dintre aceste obiective turistice face parte si Brera, principala galerie de arta din Milano.
Alaturi este Quadrilatero, sau dreptunghiul, nume dat unei zone cu case de moda si magazine de lux, delimitate de patru strazi: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Borgospesso si Via ant’Andrea. Mergand spre vest, la cativa pasi mai incolo, se afla un important punct de atractie – Castello Sforzesco, o fortareata medievala sumbra.
Singura destinatie pentru care ai nevoie de mijloc de transport este „Cina cea de Taina” a lui Leonardo da Vinci.
Milano insusi este o adevarata arta arhitecturala, dar Galeria Brera este un simbol al culturii si spiritualitatii locale, expunand marile capodopere italiene ale secolului al XIV-lea.
Si daca te intrebi cu ce ajungi este mai simplu ca niciodata. La companiile aeriene biletele nu depasesc 50 euro.
Este clar! Fa putina ordine in agenda ca pentru luna aceasta sa vizitezi Milano. Merita!

Articolul anterior
Articolul următor