Viorel VASILE: Este nevoie de echilibru si liniste in piata de asigurari

„Noi credem ca este nevoie, in aceasta perioada agitata, de foarte mult echilibru si foarte multa liniste in piata de asigurari”, a transmis Viorel VASILE punctul de vedere al Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare – PRBAR, unde detine functia de Presedinte.

In ceea ce priveste noua Lege RCA, Viorel VASILE a amintit ca se afla la Presedinte si ca isi doreste sa se intoarca in Parlament.

„PRBAR a depus o solicitare la Administratia Prezidentiala prin care solicita o reintoarecere a legii in Parlament. Din cate stiu, mai sunt 1-2 solicitari de acest tip. Eu sper, imi doresc sa se intoarca legea in Parlament. (…) Ideea e sa avem un cadru echilibrat. Eu as aprecia ceea ce au facut asiguratorii – au reusit sa tina preturile pe loc. Efortul cel mai mare, dupa parerea mea, este la asiguratori, la brokeri nu s-a modificat nivelul comisioanelor, momentan, fata de perioada de plafonare a tarifelor RCA”, a declarat Presedintele PRBAR, prezent la Conferinta Brokerilor de la FIAR 2017.

„Daca ma intrebati pe mine, dintre doua rele, s-a ales raul cel mai mic”, a spus VASILE, facand referire la preturile de referinta. „Raul cel mai mare era sa se continue plafonarea”, a adaugat el.

„Imi doresc, cel putin la nivel de Patronat si SAFETY Broker, sa privim cu incredere spre viitor. Sper ca lucrurile se vor aseza. Sunt optimist de fel”, a mai spus Viorel VASILE.

Acesta a precizat ca o reglementare care ridica semne de intrebare este cea referitoare la intermediarii auxiliari, care au un plafon de 600 euro pentru incasarile de asigurari. „Noi am solicitat ca plafonul sa fie redus la 100 euro, pentru sa acesta este consumul de asigurari per locuitor.”

Totodata, Viorel VASILE solicita ca, in momentul in care cheltuielile administrative RCA vor fi de 25%, brokerii sa poata intermedia polite ale asiguratorilor care activeaza in Romania in baza libertatii de a presta servicii (freedom of services – FOS). In prezent, legislatia nu permite acest lucru.

„Trebuie sa incercam sa realizam ca suntem intr-o tara a UE si noi vrem sa fim putin mai flexibili, nu vrem sa ingreunam lucrurile. Privim cu incredere spre viitor si consider ca, indiferent cum iese legea RCA, o putem duce mai departe”, a precizat el.

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor