Valentin IONESCU preia atributiile lui Paul MITROI

Valentin IONESCU, Directorul Directiei de Strategie si Stabilitate Financiara din cadrul ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, a preluat, pe 1 septembrie 2017, atributiile lui Paul MITROI, fost Director al Directiei Reglementare-Autorizare de pe segmentul asigurarilor.

Paul MITROI a fost detasat, pentru o perioada de un an de zile, la FGA – Fondul de Garantare a Asiguratilor, pe postul de Director al Directiei de Rezolutie.

Paul MITROI este unul dintre specialistii cu cea mai mare experienta in piata de asigurari, acesta activand in cadrul fostei CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurarilor inca din anul 2001.

ASF a aprobat, in ianuarie 2016, infiintarea Directiei de Rezolutie in cadrul Fondului de Garantare a Asiguratilor, structura specializata necesara exercitarii de catre aceasta institutie a atributiilor stabilite prin Legea 246/2015. Prin mecanismul de rezolutie se doreste o interventie a autoritatii in cazul in care o companie de asigurare nu poate indeplini cerintele legale, inainte de a intra in faliment.

Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator. FGA achita creantele de asigurari in limita unui plafon de 450.000 lei per creditor de asigurare al asiguratorului aflat in faliment.

Articolul anterior
Articolul următor