Mai putin de o luna pana la cea de-a cincea editie a campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Mai putin de o luna pana la cea de-a cincea editie a campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”

Luna octombrie aduce, ca de fiecare data in ultimii ani, un proiect unic in piata asigurarilor din Romania: campania nationala de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”.

Ajuns deja la cea de-a cincea editie, proiectul include:

  • O ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei cu privire la asigurarea locuintelor avand la baza distributia de materiale informative;
  • Diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurarii locuintei printr-o campanie dedicata derulata prin mijloacele specifice social media;
  • Un eveniment dedicat riscurilor catastrofale si asigurarilor de locuinta: ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale.

Conceptul „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost lansat, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.

De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscuta atat de asociatii si autoritati locale, cat si de institutii europene: „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost mentionata de EIOPA – Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, intr-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizeaza anual: Consumers Trends Report (decembrie 2015). Campania a fost inclusa la capitolul „Sectorul Asigurarilor” – „Educarea financiara a consumatorilor”, recunoscandu-se, astfel, eforturile de informare si educare depuse de tara noastra.

De asemenea, aceasta a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR, si a castigat distinctia „Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa” in cadrul Galei EduFin a Premiilor in Educatie Financiara organizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF in 2017.

Obiectivele campaniei nationale de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” includ:

  • Cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta;
  • Informarea romanilor cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta.

Cea de-a V-a editie a proiectului „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” se va desfasura intre 1 si 31 octombrie 2017. Click aici pentru a descarca raportul editiei din 2016.

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor