Situatia asigurarilor obligatorii de locuinte din Romania

Nicoleta RADU a prezentat situatia asigurarilor obligatorii de locuinte din Romania la cea mai importanta intalnire a supraveghetorilor din CEE si SEE

Nicoleta RADU, Directorul General al PAID Romania, a prezentat stadiul de dezvoltare al sistemului de asigurari obligatorii de locuinte in cadrul conferintei „Current Challenges for Insurance Markets and Supervision in the Central, Eastern and South Eastern European region”, desfasurata in perioada 12-13 octombrie la Viena, Austria. Evenimentul a reprezentat cea mai importanta intalnire a autoritatilor de supraveghere si asociatiilor profesionale ale asiguratorilor din CEE si SEE.

„Trebuie sa educam populatia cu privire la consecintele catastrofelor si cu privire la mijloacele pe care le poate utiliza pentru a se proteja”, a subliniat Nicoleta RADU cu aceasta ocazie.

Principalele declaratii ale Nicoletei RADU:

  • Romania este expusa in mod semnificativ unor dezastre naturale, in special cutremure, alunecari de teren si inundatii. Din cauza schimbarilor climatice, riscul de inundatii va creste potential, crescand astfel necesitatea asigurarilor obligatorii de locuinte oferite de PAID.
  • PAID este un proiect initiat de Banca Mondiala cu sprijinul companiilor de asigurari din Romania, pentru a oferi o acoperire accesibila populatiei.
  • In prezent exista 1,7 milioane de polite obligatorii in vigoare, reprezentand o acoperire de 20% din totalul locuintelor rezidentiale din Romania.
  • BigData reprezinta o amenintare, dar si o oportunitate pentru PAID, de exemplu pentru cresterea penetrarii in piata. In acest context, imbunatatirea modelarii riscurilor NatCat si a capacitatilor de predictie reprezinta un avantaj pentru compania noastra.

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor