Cum atragem si cum retinem tinerele talente in industria de asigurari?

Pe parcursul anilor, jucatorii din industria de asigurari au dorit sa aduca un suflu nou companiilor prin atragerea de noi talente tinere. Insa nu a fost chiar usor. Specialistii in HR spun ca, in general, tinerii vor salarii foarte mari in momentul angajarii, in ciuda faptului ca nu au acumulat suficienta experienta in domeniu, multi preferand sa amane momentul angajarii.

Despre modalitatile de atragere si retinere a tinerelor talente in domeniul asigurarilor vor discuta Antonio BABETI – Director General, GLOBASIG Broker si Otilia MIHAI – Director General, Consultant AA si Presedinte PRBAR Academy si Sergiu COSTACHE – Revista PRIMM Asigurari & Pensii – in cadrul emisiunii „Ora de risc”, difuzata marti, 31 octombrie 2017, de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Datele Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene, arata ca aproape 1 din 6 tineri romani (circa 17%) cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani nu sunt elevi sau studenti si nici nu lucreaza. Acestia fac parte din asa-numita categorie NEET („Not in Education, Employement or Training”). Astfel, Romania se afla pe locul trei in UE in ceea ce priveste ponderea mare a tinerilor NEET, dupa Italia (unde 19,9% dintre tineri nu lucreaza si nici nu invata) si Bulgaria (18,2%). In schimb, in state precum Olanda, Luxemburg, Danemarca, Suedia sau Germania ponderea tinerilor NEET variaza intre 4% si 7% din totalul populatiei cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani.

Totodata, un studiu recent arata 8 din 10 companii intampina dificultati in recrutarea unor angajati valorosi.

Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati participantilor la emisiune sau comentarii cu privire la tema supusa dezbaterii, va reamintim ca puteti suna, pentru o interventie in direct, la numarul 021.318.40.44.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii „Ora de Risc”, difuzata in fiecare marti, de la 17.30, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Emisiunea „Ora de risc” este realizata de catre revista PRIMM – Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro.

 

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor