PRBAR sustine implementarea conceptului de micro-asigurare pe piata locala

Implementarea in piata de asigurari din Romania a conceptului de micro-asigurare, care sa acopere riscuri uzuale la preturi foarte mici pentru consumatori, este doar unul dintre subiectele ce vor fi dezbatute la prima Conferinta Anuala a PRBAR, la care vor participa principalii actori ai pietei de asigurari.

„In cadrul acestui eveniment, se va discuta despre introducerea conceptului de micro-asigurari – o solutie de asigurare completa si accesibila potrivita pentru piata din Romania. Practic, se doreste crearea unor produse de asigurari ieftine, accesibile tuturor, de utilitate generala. Sub egida „2 go insurance”, intentionam ca acestea sa acopere riscurile uzuale la sume asigurate predefinite pentru bunuri (locuinte, bunuri, auto), iar tariful sa fie de pana la 2 euro pe luna”, a declarat Cristian BALANICA, Directorul Executiv al PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Conferinta organizata de PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare va avea loc in perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017, la Breaza, judetul Prahova.

La eveniment vor participa oficiali ai ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, reprezentanti ai organizatiilor non guvernamentale, membri IRSG, EIOPA, conducatori si reprezentanti ai asiguratorilor, membri PRBAR, precum si reprezentanti ai presei de specialitate. In cadrul acestuia vor fi dezbatute subiecte de interes pentru piata de asigurari, dar si viziunea PRBAR pentru anul 2018, astfel:

  • Demersurile realizate de catre PRBAR in vederea cresterii gradului de cuprindere in asigurare privind asigurarea obligatorie a locuintei de tip PAD, prin propunerile de modificare a legislatiei primare inaintate catre ASF pentru admiterea distributiei directe a politelor PAD de catre brokerii de asigurare, precum si extinderea paletei de riscuri oferite prin acoperire.
  • Implicarea activa a PRBAR in Grupul de lucru consultativ IDD, precum si impactul Directivei Europene IDD privind distributia in asigurari.
  • Dezvoltarea si organizarea de cursuri de pregatire profesionala prin Academia PRBAR in colaborare directa cu ISF – Institutul de Studii Financiare.
  • Implementarea in piata de asigurari din Romania a conceptului de micro-asigurare.
  • Implicare activa in toate Grupurile Consultative organizate de ASF (pregatire profesionala, RCA, IDD, GDPR etc.).
  • Implicarea PRBAR privind posibilitatea de atragere de noi jucatori pe piata de asigurari in baza dreptului FOS sau FOE, astfel incat clientul sa poata beneficia de cele mai bune si competitive solutii in asigurari.

„Avand in vedere ca un alt obiectiv PRBAR este cresterea calitatii serviciilor oferite consumatorilor, plecand de la nevoia stringenta a unui program de pregatire profesionala a personalului din domeniu, va fi prezentata in detaliu initiativa Patronatului de a construi „Academia PRBAR”. Academia are doua directii principale: educarea si cresterea profesionalismului intermediarilor in asigurari si actiuni sociale, de constientizare a populatiei despre necesitatea asigurarilor”, a mai spus Cristian BALANICA.

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare – PRBAR, lansat oficial la inceputul lunii martie 2017, are 10 membri fondatori, care sunt brokeri de asigurare cu experienta, ce cumuleaza o cota de aproape 25% din industria romaneasca de intermediere: SAFETY Broker de Asigurare; RENOMIA – SRBA Insurance Broker; ASIGEST Broker de Asigurare; MILLENIUM Insurance Broker; CAMPION Broker de Asigurare; PSG Insurance Broker; PROFESSIONAL Broker de Asigurare; GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare; INTERBUG Broker de Asigurare; D&CA Insurance Broker.

Iar din aprilie s-au alaturat noi membri: ASICONS Broker de Asigurare, Consultant AA Broker de Asigurare, VERASIG Broker de Asigurare si CREST Insurance . De asemenea, exista si trei colaboratori ai proiectului: MARSH Romania, PRC – reprezentantul Crawford si Willis Towers Watson.

Articolul anterior
Articolul următor