Conferinta Anuala 2017 – Otilia MIHAI Presedinte, PRBAR Academy


PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare a organizat, in perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017, Conferinta Anuala, la Breaza, judetul Prahova, acolo participand principalii actori ai pietei de asigurari plus oficiali ai ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, reprezentanti ai organizatiilor non guvernamentale, membri IRSG, EIOPA, conducatori si reprezentanti ai asiguratorilor, membri PRBAR, precum si reprezentanti ai presei de specialitate.

Au fost dezbatute subiecte de interes pentru piata de asigurari, dar si viziunea PRBAR pentru anul 2018, astfel:

  • Demersurile realizate de catre PRBAR in vederea cresterii gradului de cuprindere in asigurare privind asigurarea obligatorie a locuintei de tip PAD, prin propunerile de modificare a legislatiei primare inaintate catre ASF pentru admiterea distributiei directe a politelor PAD de catre brokerii de asigurare, precum si extinderea paletei de riscuri oferite prin acoperire.
  • Implicarea activa a PRBAR in Grupul de lucru consultativ IDD, precum si impactul Directivei Europene IDD privind distributia in asigurari.
  • Dezvoltarea si organizarea de cursuri de pregatire profesionala prin Academia PRBAR in colaborare directa cu ISF – Institutul de Studii Financiare.
  • Implementarea in piata de asigurari din Romania a conceptului de micro-asigurare.
  • Implicare activa in toate Grupurile Consultative organizate de ASF (pregatire profesionala, RCA, IDD, GDPR etc.).
  • Implicarea PRBAR privind posibilitatea de atragere de noi jucatori pe piata de asigurari in baza dreptului FOS sau FOE, astfel incat clientul sa poata beneficia de cele mai bune si competitive solutii in asigurari.

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare – PRBAR, lansat oficial la inceputul lunii martie 2017, are 10 membri fondatori, care sunt brokeri de asigurare cu experienta, ce cumuleaza o cota de aproape 25% din industria romaneasca de intermediere: SAFETY Broker de Asigurare; RENOMIA – SRBA Insurance Broker; ASIGEST Broker de Asigurare; MILLENIUM Insurance Broker; CAMPION Broker de Asigurare; PSG Insurance Broker; PROFESSIONAL Broker de Asigurare; GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare; INTERBUG Broker de Asigurare; D&CA Insurance Broker.

Iar din aprilie s-au alaturat noi membri: ASICONS Broker de Asigurare, Consultant AA Broker de Asigurare, VERASIG Broker de Asigurare si CREST Insurance . De asemenea, exista si trei colaboratori ai proiectului: MARSH Romania, PRC – reprezentantul Crawford si Willis Towers Watson.

Articol preluat partial de pe 1asig.ro si xprimm.tv

Articolul anterior
Articolul următor