Pana la 20% dintre masini sunt neasigurate in unele tari din Uniunea Europeana

Problema masinilor neasigurate a ajuns si in atentia Council of Bureaux, entitatea care administreaza sistemul Carte Verde, procentul acestora ajungand si pana la 20 in anumite tari din Uniunea Europeana a declarat Mariusz WICHTOWSKI, Presedintele CoB, in cadrul „Motor Insurance – The Road towards Profitability”. Acesta a preferat sa nu mentioneze numele tarilor respective.
„Aceasta nu este o problema a asiguratorilor. Este o problema a statului si a colaborarii sale cu asiguratorii. In unele tari din UE chiar si 20% dintre masini sunt neasigurate. Acest lucru inseamna ca asiguratorii au un deficit de 20% in venitul din prime, pentru acelasi nivel de despagubiri, avand in vedere faptul ca numarul accidentelor este mai mult sau mai putin acelasi de la un an la altul”, a subliniat WICHTOWSKI.
Pentru a contracara aceasta problema, care poate ajunge sa aiba implicatii internationale importante intr-un timp foarte scurt, „uneori este necesar sa folosim anumite sanctiuni. De obicei, nimanui nu-i place sa fie supravegheat, dar in industria asigurarilor avem nevoie de o supraveghere eficienta. Din nefericire, in anumite tari aceasta nu exista”, a adaugat reprezentantul Council of Bureaux.
„Adesea uitam de cei doi piloni principali ai sistemului RCA: protectia victimelor, respectiv protectia financiara a soferului vinovat. Uitam ca cel care plateste, de fapt, despagubirile nu este shareholder-ul, ci asiguratul, prin prima de asigurare pe care trebuie sa o achite”.
WICHTOWSKI a adaugat ca exista aproximativ 400.000 de dosare de despagubire pe Carte Verde solutionate in fiecare an, pentru care se platesc compensatii de 1,8 miliarde euro.

Va expira asigurarea?

ConsultantAA va ofera cele mai bune oferte de la cei mai importanti asiguratori de pe piata. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati calculatorul de RCA, completati formularul si alegeti cea mai buna oferta.
In plus, daca nu aveti toti banii disponibili in acest moment puteti alege plata in rate, cu cardul online, fara nici o dobanda sau comisioane ascunse.
[su_button url=”http://consultantaa.ro-old/rca-online/” style=”3d” background=”#91c448″ size=”7″ center=”yes” radius=”round” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ desc=”RCA cu plata in rate”]Calculeaza acum![/su_button]
Deasemenea va recomandam sa verificati Cardurile Auto Assistance, care reprezinta primul serviciu din Romania care combina atat serviciul de consultanta in alegerea celei mai potrivite asigurari la cel mai bun pret de pe piata cat si asistenta rutiera in cazul producerii unei avarii, rezolvarea fluxului de documente si reprezentarea in fata asiguratorului, masina la shimb pe perioada reparatiilor si multe alte beneficii.
[su_button url=”http://consultantaa.ro-old/cardul-auto-assistance” style=”3d” background=”#91c448″ size=”7″ center=”yes” radius=”round” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ desc=”Citeste mai multe detalii”]Cardurile Auto Assistance[/su_button]

Articolul anterior
Articolul următor