OMNIASIG sustine educatia si comunitatile defavorizate prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • OMNIASIG sustine educatia si comunitatile defavorizate prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”
Omniasig

OMNIASIG Vienna Insurance Group demonstreaza din nou responsabilitate fata de comunitate si continua demersurile de ajutorare a copiilor si tinerilor din comunitati defavorizate, prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”, care se desfasoara pentru al treilea an consecutiv.

De data aceasta, compania isi indreapta atentia catre judetul Buzau unde, alaturi de Fundatia World Vision Romania, a fost identificata nevoia de a le oferi tinerilor si copiilor conditii optime de invatare, consultanta vocationala si sprijin in continuarea studiilor.

In cadrul proiectului, OMNIASIG investeste in sustinerea a 105 elevi din mediul rural, oferind un sprijin material si financiar pe intreg parcursul anului scolar 2021-2022, prin diverse actiuni de educatie, de sustenabilitate si de protectie a mediului. In acest an scolar, compania de asigurari va oferi burse scolare lunare catre 25 de elevi, 55 de ghiozdane complet echipate pentru inceputul scolii, 25 de locuri in cadrul unei tabere de vara, precum si fonduri pentru reabilitarea unui spatiu de joaca si a unui spatiu verde din localitatea in care tinerii elevi traiesc si isi desfasoara activitatile zilnice.

OMNIASIG continua astfel, si in 2021, demersul sau de a investi intr-o educatie mai buna pentru generatiile viitoare. Focusul principal in campanie il reprezinta sprijinirea elevilor inspre a-si continua studiile, contribuind astfel la diminuarea ratei de abandon scolar in randul tinerilor buzoieni.

“Copiii din comunitatile defavorizate din mediul rural pleaca in viata cu un decalaj fata de colegii lor de generatie de la scolile urbane. Experienta noastra ne arata ca, acolo unde am intervenit cu sprijin material – burse scolare si donatii de rechizite, materiale scolare, imbracaminte, chiar si alimente – rezultatele la invatatura ale acestor copii au fost mai bune. Alaturi de OMNIASIG Vienna Insurance Group, ne asiguram ca tot mai multi copii pot merge la scoala, ca nu li se ia acest drept doar pentru ca nu au bani de naveta sau pentru materiale de studiu si rechizite”, declara Mihaela NABAR, Director Executiv al Fundatiei World Vision Romania.

„Responsabilitatea sociala este o parte integranta a strategiei noastre de business, lucru pe care il demonstram cu fiecare ocazie prin actiunile noastre de CSR si implicarea continua pe care o avem in comunitate. Iar pentru noi, un aspect foarte important pentru construirea unui viitor mai bun il reprezinta educatia. Prin aceasta noua editie a campaniei «OMNIASIG pentru MAI BINE», vrem sa venim in sprijinul comunitatilor din mediul rural, asigurandu-le copiilor conditii mai bune de invatare. Tinerii au un drept inalienabil la educatie, iar aceasta poate insemna  diferenta intre un viitor decent si unul plin de greutati. Dorinta noastra este sa contribuim la facilitarea accesului la educatie, in mod egal, pentru toti copiii, ca ei sa poata merge la scoala si sa-si urmeze visurile. Ne bucuram sa colaboram pentru al treilea an consecutiv cu World Vision Romania si cu siguranta nu ne vom opri aici”, a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Campania „OMNIASIG pentru MAI BINE” a luat nastere in anul 2019, odata cu renovarea si dotarea cu mobilier a scolii din satul Malu Rosu, comuna Armasesti, judetul Ialomita, precum si donarea de carti pentru biblioteca locala a satului. Ulterior, plecand de la nevoia principala a copiilor de a-si continua studiile de acasa, online, in contextul pandemiei, OMNIASIG a donat in 2020 tablete dotate cu internet pentru urmatorii doi ani catre 34 de copii din clasele V – VIII, apartinand aceleiasi comunitati.

Dorinta de a oferi o educatie de calitate tinerilor romani sta la baza campaniei si se aliniaza intocmai cu strategia si valorile de responsabilitate sociala ale companiei de asigurari.

Pe viitor, OMNIASIG va continua sa investeasca in demersuri educationale si parteneriate strategice cu scopul de a oferi generatiilor viitoare oportunitati reale de dezvoltare.

Articol preluat de pe www.1asig.ro

OMNIASIG sustine educatia si comunitatile defavorizate prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE” – Noutati – Asigurari – Totul despre asigurari – Piata asigurarilor din Romania – 1asig.ro

 

Articolul anterior
Articolul următor