Majorarea tarifelor RCA si evolutia pietei de asigurari

Majorarea tarifelor RCA

Este un moment important pentru piata de asigurari si pentru clientii acesteia, dintr-un motiv foarte special, Autoritatea de Supraveghere Financiara, a publicat raportul privind piata asigurarilor la nivelul trimestrului 1/2022 si evolutia pietei de asigurari continua sa ramana una optimista. Piata a crescut ca niciodata, iar aceasta crestere vine pe fundalul falimentului companiei City Insurance, faliment care a fost anuntat in luna septembrie a anului trecut.

Tarifele RCA s-au majorat cu 10 pp, la 65,5%, cota asigurarilor auto in total subscrieri. Asta a facut ca toate celelalte tipuri de asigurari sa aiba procente mai mici dar in valori absolute. Au crescut si asigurarile de sanatate si asigurarile de viata si asigurarile de locuinta, aproape tot, mai putin asigurarile de garantii.

Despre toate acestea au discutat Iulius FIRCZAK, Deputat in Parlamentul Romaniei si secretar al Comisiei Budget-Finante-Banci din Camera Deputatilor si Sergiu COSTACHE, in cadrul emisiunii Ora de Risc de la RFI Romania.

Ora de Risc este transmisa in fiecare marti in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.

Articol preluat de pe www.1asig.ro

https://www.1asig.ro/VIDEO-Majorarea-tarifelor-RCA-si-evolutia-pietei-de-asigurari-articol-3,100-68938.htm

Articolul anterior
Articolul următor