Locuri de munca pentru absolventii din Bucuresti: peste 5.200 de posturi vacante

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Locuri de munca pentru absolventii din Bucuresti: peste 5.200 de posturi vacante

Peste 5.200 de locuri de munca sunt oferite de 138 de agenti economici care participa la Bursa locurilor de munca pentru absoventi din Bucuresti, peste jumatate din posturi fiind pentru muncitori calificati.
Reprezentantii Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti au spus ca sunt inregistrate 5.221 de locuri de munca, cele mai multe pentru muncitori calificati si cele mai putine pentru persoanele cu studii superioare, potrivit Mediafax.
Astfel, din totalul locurilor de munca anuntate, 2.658 (50,91%) sunt pentru muncitori calificati, 1.339 (25,65%) pentru absolventi de studii medii, 891 (17,06%) pentru muncitori necalificati si 333 (6,38%) pentru cei cu studii superioare. Cele mai multe posturi pentru care cei interesati trebuie sa aiba studii superioare sunt: consilier vanzari-asigurari, director vanzari, inginer mecanic, manager, sef santier, programator, analist financiar, manager proiect, consilier expert economist in comert si marcheting, proiectat inginer constructii, inginer constructii civile, industriale si agricole, consilier juridic, arhitect cladiri, inginer electrotehnica, inginer textile, pielarie si psiholog.

Absolventii de studii medii isi pot gasi locuri de munca precum agent de vanzari, agent de asigurari, functionari informatii client, agent contractari si achizitii, agent imobiliar, asistent manager, mercatizor, operator calculator electronic si retele, contabil, statistician sau receptionist. Pentru muncitorii calificati sunt posturi disponibile de agent de securitate, agent de interventie paza si ordine, lucrator comercial, sofer, sudor, lacatus mecanic sau tamplar universal, iar muncitorii necalificati se pot angaja ca manipulat marfuri, paznic, ambalator manual, lucrator salubrizare, spalator geamuri si parbrize, spalator vehicule sau ingrijitor spatii verzi.
Bursa locurilor de munca pentru absolventi are loc in 83 de agentii locale si puncte de lucru.
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a contactati 27.435 de agenti economici si-au anuntat participarea 2.079 de angajatori. Acestia au anuntat 23.959 de locuri de munca disponibile, dintre care 2.086 pentru absolventii de facultate si 21.873 pentru cei cu studii medii.

Articolul anterior
Articolul următor