Germania: Furtunile din iunie au provocat pierderi asigurate de 1,7 miliarde EUR

  • Acasa
  • Home Insurance
  • Germania: Furtunile din iunie au provocat pierderi asigurate de 1,7 miliarde EUR
Germania: Furtunile din iunie

Furtunile care au lovit Germania in perioada 18 – 30 iunie 2021, cu grindina severa si ploi abundente, au provocat pierderi asigurate de 1,7 miliarde EUR, informeaza xprimm.com, citand estimari preliminare ale Asociatiei Industriei Germane de Asigurari (GDV). Episodul din Germania intra astfel in istorie drept unul dintre cele mai devastatoare evenimente.

Din cele 1,7 miliarde EUR, suma de 1 miliard EUR va fi suportata de catre asiguratorii property, urmare a daunelor inregistrate la locuinte si obiecte de uz casnic, precum si prin prisma pagubelor suferite de catre companiile comerciale si industriale. Cu 275.000 de daune in valoare de 700 milioane EUR, asiguratorii auto sunt, la randul lor, deosebit de afectati de daunele provocate de fenomenele meteo.

Pe segmentul property, 600 milioane EUR pot fi atribuite daunelor provocate de grindina, iar 400 milioane EUR – altor pericole naturale (ploi abundente), reprezentand al doilea cel mai mare eveniment de grindina sau ploi severe din ultimii 19 ani pentru asiguratorii property. Doar Andreas, furtuna de grindina, a adus, in 2013, pierderi mai mari – aproximativ 2 miliarde EUR. In cazul altor pericole (ploi abundente), furtuna Elvira II, din 2016, a generat daune de 480 milioane EUR.

Pentru asiguratorii auto, mai arata sursa citata, cel mai costisitor eveniment provocat de grindina ramane episodul Munchen 1984, cu pierderi de peste 2 miliarde EUR. Seria de fenomene meteo extreme de anul acesta intra in istorie pe locul al patrulea ca nivel de pierderi.

In realitate, pierderile provocate de furtunile din Germania sunt mai mari, deoarece nu toate locuintele sunt asigurate complet. In timp ce, la nivel national, aproape toate cladirile rezidentiale sunt asigurate impotriva furtunilor si a grindinii, doar 46% sunt protejate impotriva altor pericole naturale, cum ar fi ploi si inundatii, subliniaza GDV.

Pentru a sensibiliza proprietarii de locuinte asupra pericolului pe care il prezinta dezastrele naturale, GDV lansat „Natural Hazard Check”. Astfel, pe platforma online, proprietarii de locuinte si chiriasii pot afla ce daune a provocat, in trecut, vremea extrema in regiunea in care locuiesc si, astfel, isi pot evalua mai bine riscul individual.

Articol preluat de pe www.1asig.ro

https://www.1asig.ro/Germania-Furtunile-din-iunie-au-provocat-pierderi-asigurate-de-1-7-miliarde-EUR-articol-117-66510.htm

Articolul anterior
Articolul următor