EUROINS Romania a iesit din procedura de redresare financiara

EUROINS Romania a iesit din procedura de redresare financiara – Asigurari – Asigurari – Totul despre asigurari – Piata asigurarilor din Romania – 1asig.ro

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei din 8 martie a.c., inchiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare, ca urmare a restabilirii situatiei financiare a societatii.In octombrie 2015, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a EUROINS, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. Conform planului, compania a facut mai multe majorari de capital. Pana in prezent, capitalul asiguratorului a ajuns la 530.525.765 lei, dupa ultima majorare de 100 milioane lei.

Afacerile EUROINS Romania au totalizat 197,7 milioane euro, in anul 2016, potrivit statisticilor publicate pe website-ul grupului financiar bulgar EUROHOLD, actionarul EUROINS Insurance Group, in crestere cu 21,8% fata de anul 2015. Pe clase de asigurare, ponderea majoritara a fost detinuta de politele RCA – subscrieri de 188,7 milioane euro, in crestere cu 22% fata de anul 2015. Portofoliul de prime brute subscrise al EUROINS Romania a fost completat de asigurari property (2,3 milioane euro), asigurari CASCO (1,3 milioane euro), respectiv alte tipuri de asigurari generale (5,3 milioane euro).

„Pentru anul 2017, obiectivul nostru este de a ne mentine pozitia in piata si de a ne imbunatati in mod semnificativ rezultatul financiar”, se arata intr-un comunicat de presa publicat anterior de grupul bulgar.
EUROINS Romania are peste 470 de angajati si 46 de agentii teritoriale, precum si peste un milion de clienti. Societatea face parte din EUROINS Insurance Group, subsidiara a EUROHOLD Bulgaria.
Articolul anterior
Articolul următor