Cum procedezi daca ai cumparat o asigurare RCA falsa

In ultima vreme, tot mai multe companii de asigurari au fost escrocate de asa-zisi agenti sau brokeri de asigurari, care vand polite RCA false, dupa care dispar cu banii. In caz de accident, soferii se trezesc fara asigurare, fiind nevoiti sa-si achite din buzunar reparatiile la masini.

Concret, intermediarii emit polite RCA, dar uita sa mai depuna banii si borderourile la societatea de asigurari. Automat, asiguratii nu se mai regasesc in baza de date CEDAM, astfel incat, in caz de accident, masina apare ca fiind neasigurata. Surpriza apare in momentul in care clientului ii este adus la cunostinta faptul ca seria respectivei polite, desi cu stampila companiei pe ea, nu apare in baza de date CEDAM.
Practic, nu este suficient ca o polita sa aiba datele companiei pentru a fi valabila.
Consultant AA tine sa mentioneze faptul ca daca sunt si printre intermediarii de asigurari, respectiv brokeri si agenti de asigurari persoane rau intentionate care doresc sa obtina venituri ilicite, nu ar trebui sa afecteze buna activitate a persoanelor de buna credinta si brokerilor/agentilor care desfasoara o activitate in mod absolut legal, astfel incat va punem la dispozitie o serie de informatii care ar trebui sa va ajute in deosebirea unui broker/ agent de buna credinta de unul rau intentionat.
In primul rand un broker, agent sau un site de vanzari online de produse de asigurare va avea mereu la vedere datele de contact si elementele distinctive cum ar fi: sediu, cod de inregistrare la Registrul Comertului, C.U.I. nr. agent, nr. de inregistrare la Registrul Brokerilor, pentru site-urile de vanzari onine trebuie specificat detinatorul si administratorii acestuia, nr. de inregistrare la Registrul General la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, mai lipseste doar sa fiti atenti la aceste detalii si eventual sa le verificati in cazul in care sesizati ceva nereguli.
Consultant AA va reminteste faptul ca preturile la RCA practicate de un asigurator sunt aceleasi indiferent de unde achizitionati polita de asigurare! faptul ca un intermediar va ofera preturi mult mai mici sau alte avantaje ar trebui sa va trezeasca un semn de intrebare cu privire la valabilitatea sau corectitudinea datelor din polita de asigurare!
Inca un instrument cu ajutorul caruia va puteti proteja impotriva fraudelor este verificarea politei in baza de date CEDAM accesand acest link.

Articolul anterior
Articolul următor