Cum iti poti asigura bicicleta?

Pasionatii mersului pe doua roti se straduiesc sa isi cumpere biciclete de marca pentru care platesc preturi considerabile. „Bijuteriile” pe doua roti ii atrag pe hoti ca un magnet. Zilnic, zeci de tineri reclama furtul bicicletelor. Astfel, Mos Ion Roata este primul retailer specializat de pe piata locala care ofera, in parteneriat cu GRAWE Romania, servicii de asigurare a bicicletelor impotriva furtului si talhariei.
Asigurarea acopera, conform conditiilor de asigurare, furtul bicicletei (noi sau second hand), inclusiv accesoriile montate fix (partile componente). Nu sunt considerate accesorii si, prin urmare, nu sunt asigurate: genti si huse pentru bicicleta, scaune de copil, sticle, pompe, cosuri si accesorii electronice precum: ciclocomputere, sisteme navigatie, telefoane, player MP3, radio etc.
Asiguratorul plateste despagubiri pentru furtul bicicletei sau deposedarea utilizatorului acesteia prin talharie limitata doar pe teritoriul Romaniei, a anuntat retailerul.
Ce trebuie sa faci inaintea aparitiei evenimentului asigurat
La parcarea bicicletei, utilizatorul trebuie sa se asigure ca si-a luat toate masurile de siguranta obisnuite, mai ales in timpul noptii sau pentru perioadele indelungate de neutilizare.
In stare de repaus, bicicleta trebuie blocata cu un dispozitiv antifurt functional. Dispozitivul antifurt trebuie sa asigure cadrul, roata din spate si corpul de care este asigurata bicicleta. Corpul de care este asigurata bicicleta trebuie sa fie solid, sa nu poata fi smuls sau taiat cu usurinta. Acest lucru poate fi omis doar daca bicicleta este parcata in mod corespunzator intr-o incapere incuiata care este utilizata exclusiv de utilizatorul bicicletei sau de membrii familiei acestuia sau de alte persoane ce traiesc in aceeasi gospodarie. Atunci cand bicicleta se afla intr-o incapere incuiata a unei unitati de cazare este suficient ca dispozitivul antifurt sa asigure doar cadrul bicicletei si roata din spate.
Ce trebuie sa faci in cazul producerii evenimentului asigurat
In cazul producerii evenimentului asigurat, contractantul asigurarii trebuie sa ia urmatoarele masuri:
sa notifice imediat autoritatile competente (postul local de politie) din zona unde s-a petrecut fapta, precizand seria inscrisa pe cadrul bicicletei;
sa notifice asiguratorul in scris, in termen de 48 de ore, printr-o descriere exacta a faptelor si a masurilor luate.
Asiguratul este obligat sa ajute la stabilirea persoanei vinovate si recuperarea bicicletei furate. Asiguratul trebuie sa depuna la dosarul de dauna procesul verbal de la politie + o cerere de despagubire.
Asiguratorul nu achita despagubiri in cazul in care:
Asiguratul este victima unui abuz de incredere privind bicicleta asigurata.
Prejudiciul este cauzat in timpul unor evenimente sau conditii speciale. Astfel de evenimente sau conditii speciale sunt considerate: tulburarile civile, razboaiele, cutremurele, inundatiile, accidentele nucleare si consecintele acestora;
Evenimentul asigurat este cauzat de o persoana care locuieste in aceeasi gospodarie cu asiguratul sau cu utilizatorul ori i s-a permis accesul in gospodarie de catre una dintre persoanele amintite anterior.
Datele necesare emiterii unei polite de asigurare:
– Datele asiguratului (cumparatorul bicicletei): nume, prenume, CNP, numar de telefon, adresa de email
– Datele obiectului asigurarii: tip/model bicicleta, serie cadru
– Suma asigurata
– Prima de asigurare = suma asigurata *cota de prima
– Perioada asigurata = un an, incepand cu ora 0,00 a zilei urmatoare emiterii politei
– Durata contractului
Contractul de asigurare este incheiat pe un an si exista posibilitatea prelungirii contractului cu cate un an.

Articolul anterior
Articolul următor