Conteaza foarte mult cum ne implicam noi, intermediarii, in educarea financiara a populatiei

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Conteaza foarte mult cum ne implicam noi, intermediarii, in educarea financiara a populatiei

Ce inseamna sa fii broker in piata de asigurari a anului 2017? Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker de Asigurare, a vorbit, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii XPRIMM Time for Business, despre situatia actuala de pe acest segment, dar si despre provocari, strategii si planurile de dezvoltare din perioada urmatoare.

In ceea ce priveste contextul curent din domeniul asigurarilor, „singura solutie de a ajunge din nou la un echilibru, la o maturitate asa cum si-o doresc consumatorii, este de a permite concurentei sa se manifeste si sa echilibreze aceasta piata – o concurenta libera, manifestata poate prin poate mai multi jucatori sau prin lansarea de noi propuneri si noi strategii de catre cei existenti. O interventie din partea altor autoritati nu este de dorit pe niciun segment si, desigur, nici in asigurari. Daca s-a ajuns la un anumit punct in care a fost necesara interventia inseamna ca, intr-adevar, ceva nu a functionat”, a explicat Otilia MIHAI.

Vorbind despre strategia companiei din perioada urmatoare, Directorul General al Consultant AA a precizat ca mizeaza atat pe corporate, cat si pe retail. „Urmam ambele directii, dezvoltand si retail-ul, si corporate-ul. Este mai frumoasa activitatea pe corporate, deoarece negociezi produse specifice clientilor si poti veni cu un know-how specific, propriu tie ca broker, insa nu trebuie neglijat nici retail-ul. Ambele segmente se vor dezvolta [la nivelul pietei de asigurari], din moment ce exista foarte mult loc de crestere in toate directiile.”

Pentru a asigura evolutia pietei, este necesar, insa, sa existe o implicare a companiilor in cresterea gradului de educare a consumatorilor. „Conteaza foarte mult si cum ne implicam noi, intermediarii, in educarea financiara a populatiei. Sper sa reuism sa contribuim mai activ si mai mult in acest domeniu”, a subliniat Otilia MIHAI.

De altfel, carentele din zona educatiei financiare existente astazi in Romania determina, de exemplu, un nivel scazut de implicare al jucatorilor din piata in ceea ce priveste digitalizarea.

Astfel, desi Consultant AA are planuri in ceea ce priveste digitalizarea, „acesta este clar un pas care trebuie facut la momentul potrivit. Cred ca mai avem alti pasi de facut inainte de a ajunge la aceste performante pe segmentul online. Noi ne aflam inca la momentul in care suntem nevoiti sa educam populatia in ceea ce priveste asigurarile. Este mai usor sa gasesti solutiile tehnice de a oferi asigurari online – sunt multe companii care fac deja acest lucru -, dar e important cui le oferi si, mai ales, daca acesti clienti stiu ce sa caute. Eu pot sa intru online sa cumpar o polita, dar nu stiu ce imi ofera acea polita. Mai mult, daca vorbim de polite mai complexe sau de domeniul corporate, in calitate de client nu stii ce sa cauti online, trebuie mai intai sa fii un expert. Asadar, consider ca mai avem cativa de facut pana sa ajungem la performanta pe partea online”, a adaugat Otilia MIHAI.

 

Articol de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor