Castel Disney, în valoare de 64.000 de dolari, distrus de niște copii într-un muzeu

Importanta asigurarii de raspundere civila

Un Castel Disney prețios, expus la Muzeul de Sticlă din Shanghai, care valora 64.000 de dolari și cântărea aproape 60 de kilograme, a fost distrus de niște copii neastâmpărați care se jucau în jurul exponatului.
Aparent, doi copii au sărit peste barierele expoziției și au bătut în sticla care proteja castelul, provocând căderea și spulberarea unei părți a acesteia.
Muzeul a explicat cele întâmplate: „Micuții vizitatori au înțeles că au avut un comportament nepotrivit și, încurajați de părinți, au raportat incidentul. Atitudinea lor prietenoasă și sinceră, dar și dorința de a contribui la soluționarea situației ne-au emoționat. Credem că viitoarele generații vor fi niște vizitator foarte buni.“
„Castelul mai poate fi expus, dar doar în starea lui imperfectă. Ne pare rău dacă acest lucru influențează negativ experiența avută în muzelul nostru“, au transmis oficialii muzeului.

Castelul, care se află expus la Muzeul de Sticlă din 2016, a fost un dar pentru muzeu din partea Arribas Brothers, niște sticlari specializați în obiecte de colecție marca Disney. Pentru construcția acestuia, sticlarii au avut nevoie de 500 de ore în care au asamblat peste 30.000 de componente.

Încă nu este clar dacă părinții copiilor vor fi nevoiți să plătească dauna.

Articolul anterior
Articolul următor