Calatoriti in Brazilia la Campionatul Mondial de Fotbal?

Intre 12 iunie si 13 iulie se desfasoara in Brazilia cea de-a XX-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal. Cu acest prilej, Ministerul de Externe le recomanda „insistent” romanilor care calatoresc in Brazilia in aceasta perioada sa incheie asigurari medicale de calatorie si asigurari de viata, se arata intr-un Ghid publicat pe site-ul institutiei.

Astfel, printre documentele necesare pentru a intra in Brazilia se recomanda si includerea unei asigurari medicale valabile pe perioada sederii.
Capitolul dedicat asigurarilor medicale si riscurilor de sanatate subliniaza importanta unei polite de calatorie, dar si de viata, intr-o recomandare cu un caracter imperativ: „va recomandam cu insistenta sa va incheiati asigurare de calatorie, medicala si de viata!”. Aceasta este urmata de sugestii privind vaccinarea impotriva febrei galbene si a malariei si de cumpararea de medicamente din Romania, deoarece in Brazilia achizitionarea acestora este dificila fara prescriptie medicala.
Ghidul include, de asemenea, o trimitere catre lista spitalelor publice si private de pe teritoriul brazilian si avertizari privind posibilitatea izbucnirii epidemiilor de febra dengue hemoragica, cu o serie de simptome care ar putea fi recunoscute, caz in care este necesara deplasarea de urgenta la punctul medical cel mai apropiat.
De asemenea, Ministerul recomanda celor care inchiriaza automobile in Brazilia sa faca acest lucru doar de la firmele autorizate si sa verifice daca acestea au asigurarea obligatorie incheiata.
Ghidul de informare pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia la Campionatul Mondial de Fotbal il puteti vedea mai jos.
[pdf height=”1000px”]http://consultantaa.ro-old/?p=1030[/pdf]

Articolul anterior
Articolul următor