Au inceput cautarile locului potrivit pentru vacanta

VARA a inceput! Deci incepem si noi cautarile pentru vacanta perfecta.
Pentru inceput va propunem Romania si anume Vamaia, locul in care salbaticia neatinsa se combina cu plajele de cinci stele. Departe de zgomotul din locurile consacrate, la malul marii prinde contur o noua zona turistica. Nu are inca un nume, dar se intinde din nordul statiunii Mamaia si pana la Navodari si este un amestec de nou si vechi.
La doi pasi de Navodari, exista o plaja cu miros de delta. Un cormoran isi face siesta la malul marii, langa umbrelele din stuf si pernele confortabile care inlocuiesc sezlongurile. Locul, situat intre Mamaia si Navodari, nu are inca un nume, dar prietenii ii spun, intre ei, Vamaia. Adica un amestec intre salbaticia de altadata din Vama Veche si confortul din nordul litoralului.
Harry, administrator plaja: „E, sa zicem, un fel de melange de chestii misto, oameni diferiti care vor ceva mai retras, dar nu neaparat in afara oricarui peisaj. Nu ne gandim la ceva gen Vadu, salbaticie totala, vrem ceva Vama Veche, cum a fost acum acum cativa zeci de ani„.
Plaja s-a nascut din dorinta a patru tineri de a avea un loc al lor. Doi dintre ei lucreaza in domeniul marketingului, unul este arhitect, iar cel de-al patrulea, carciumar. Locul a fost ales dintr-o intamplare: unul dintre asociati a esuat pe aceasta plaja in timp ce facea surf.
Pentru multi turisti, dezvoltarea zonei inseamna o alternativa la statiunile prafuite din alte parti ale litoralului. Cu conditia sa ramana asa si sa nu se transforme in timp intr-un alt resort plin de zgomot, poluare si hoteluri urate din beton, sticla si otel…
Si preturile sunt mai mici cu cel putin 20 la suta fata de Mamaia. Un sezlong se inchiriaza in aceasta perioada cu 10-15 lei, iar o bere rece la halba costa 3 lei. Pentru o portie de mancare o sa dati intre 20 si 30 de lei.
Pentru o vacanta de neuitata un pas important este cu ce asigurare pornesti la drum.
Alege Acum Consultant AA pentru mixul perfect: asigurare de cinci stele in locuri de neuitat.

Articolul anterior
Articolul următor