Asigurătorii de RCA, obligaţi să aibă comisionul la vedere!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va obliga asigurătorii să menţioneze comisionul de intermediere pe poliţa de asigurare RCA, atât în valoare absolută, cât şi ca procent aplicat primei de asigurare menţionate pe poliţă, fiind inclus ca valoare în prima de asigurare totală.
De asemenea, asigurătorii care emit poliţe RCA vor deţine pentru activitatea de asigurări generale un grad de solvabilitate.
Aceste prevederi se regăsesc într-un proiect al ASF, care vizează modificarea şi completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA 14/2011.
Proiectul de normă prevede totodată că tarifele de primă pot fi modificate după minimum şase luni de la ultima notificare, cu excepţia indexărilor sau a majorărilor pe anumite categorii de riscuri.
Nerespectarea acestor prevederi de către asigurători şi intermediarii în asigurări se va sancţiona cu retragerea autorizaţiei de a practica asigurarea obligatorie RCA pentru asigurători şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a intermediarilor.
În luna mai, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, declara că „piaţa RCA şi probabil chiar şi piaţa CASCO au fost deformate, iar acestea trebuie reinstalate fără să plătească numai consumatorul sau intermediarii”.

Dauna medie per total piaţă RCA a fost, în primele trei luni din acest an, de 6.604 lei, în creştere cu 19% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.
Consutant AA chiar tine la linistea si confortul tau. De aceea tot ceea ce va oferim este in conformitate cu legea si nu avem nimic de ascuns.
Vino azi sa alegi cele mai bune asigurari!

Articolul anterior
Articolul următor