Ar trebui sa abordam problema accidentelor rutiere cu aceeasi seriozitate cu care privim tratarea unor boli grave

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Ar trebui sa abordam problema accidentelor rutiere cu aceeasi seriozitate cu care privim tratarea unor boli grave
la volan

Conform datelor preliminare publicate de Comisia Europeana, Romania a inregistrat, in 2017, o rata a accidentelor mortale de 98 de decese la un milion de locuitori, cu 1% mai mare fata de 2016 (cand rata fusese de 97 de decese la un milion de locuitori). „Avem [in Romania] prea multe accidente rutiere soldate de prea multe ori cu decese. Ar trebui sa privim aceste aspecte cu aceeasi seriozitate cu care privim tratarea unor boli grave care duc la deces”, a declarat Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker de Asigurare.

„Cred ca utilizarea telefonului mobil reprezinta principala cauza a neatentiei la volan, atat prin scrisul mesajelor cat si prin vorbit si citirea mesajelor/ stirilor”, a adaugat Directorul General al Consultant AA.

Intrebata care ar putea fi solutiile pentru reducerea acestor riscuri, Otilia MIHAI a afirmat: „campaniile de constientizare si noile tehnologii auto sunt extrem de importante si contribuie la reducerea numarului de accidente, insa consider ca ar fi extrem de eficient sa se puna mai mult accent pe preventie si constientizare la scolile de soferi. Daca s-ar introduce obligativitatea unor simulari de accidente si situatii de pierdere a controlului volanului in scolile de soferi, consider ca viitorii conducatori auto ar fi mult mai precauti.”

De asemenea, in mod particular, si brokerii pot contribui la reducerea numarului de accidente rutiere, prin sustinerea de proiecte dedicate, dar si prin promovarea unei atitudini preventive in randul clientilor.

„Ca in orice alta situatie, constientizarea reprezinta punctul de plecare si un element important in conducerea preventiva. Intrand in contact cu foarte multi clienti, brokerii pot pune accent pe aceste aspecte subliniind atat consecintele evidente, directe, cat si avantajele diminuarii ratei daunalitatii : accidente mai putine – asigurari mai ieftine”, a punctat Otilia MIHAI.

Consultant AA sustine campania nationala de siguranta si preventie rutiera „FII TREAZ LA VOLAN!”, in calitate de Partener. Proiectul este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe treazlavolan.ro, dar si pe conturile de Facebook, Instagram si YouTube dedicate.

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor