300 de gospodarii inundate in judetul Teleorman

Aproape 300 de gospodarii si anexe gospodaresti din 12 localitati ale judetului Teleorman au fost inundate de apele revarsate ale mai multor rauri si paraie, fiind afectate, de asemenea, aproximativ 800 de hectare de teren, dar si infrastructura rutiera pe mai multi kilometri.
De asemenea, hidrologii au mentinut avertizarea de tip cod galben de inundatii pe raul Neajlov si Paraul Cainelui, in judetele Giurgiu si Teleorman pana marti la pranz.
Pe langa judetul Teleorman, inundatiile au provocat pagube si in judetele Dolj, Olt, Giurgiu si Arges, unde au fost avariate mai multe locuinte si terenuri, conform situatiei prezentate de autoritati.
De asemenea, la finele saptamanii trecute, o suprafata de 4.000 de metri patrati de teren si mai multe gospodarii au fost inundate in comuna Petresti din judetul Dambovita.
Potrivit unei informari date publicitatii, vineri, de catre Prefectura Valcea, in urma precipitatiilor din ultima perioada, mai multe zone din judetul Valcea au fost inundate, apa baltind pe zeci de hectare de teren, scrie Mediafax.
Reamintim ca riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de asigurare a locuintei, in limita a 10.000 sau 20.000 euro, in functie de tipul constructiei. Pentru o asigurare complexa a locuintei, care sa ofera acoperire peste limitele mentionate anterior, este necesara, insa, incheierea unei polite facultative.

Articolul anterior
Articolul următor