Subscrierile GROUPAMA Asigurari s-au redus cu 11% in 2013

 

Subscrierile GROUPAMA Asigurari s-au redus cu 11% in 2013

GROUPAMA, unul dintre principalii jucatori de pe piata de asigurari din Romania, a inregistrat in 2013 prime brute subscrise totale in valoare de 718 milioane lei, in scadere cu 11% comparativ cu anul anterior, pe fondul diminuarii expunerii pe linia RCA.
Pentru 2014, principalul obiectiv al companiei este atingerea nivelului de profitabilitate sustenabila.

„Anul 2013 a reprezentat pentru GROUPAMA Asigurari un an de tranzitie si ultimul an in care am inregistrat pierderi. Ne-am imbunatatit semnificativ profitabilitatea produselor de baza si ne-am dezvoltat pe liniile CASCO si Property intr-un ritm mai accelerat decat piata. Suntem lideri pe segmentul asigurarilor agricole si ocupam pozitiile 2 si 3 in piata pe linia CASCO si respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurarilor de sanatate, unde am inovat printr-un produs unic in piata la momentul lansarii. Obiectivul nostru strategic in 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabila este confirmat in primul trimestru, care pentru GROUPAMA Asigurari este unul profitabil in termeni de rezultate”

, a declarat Francois COSTE, Director General, GROUPAMA Asigurari.
Potrivit companiei, GROUPAMA a fost, in 2013, asiguratorul cu cel mai mic numar de reclamatii din top 5 jucatori de pe piata, confirmand angajamentul de a livra servicii simple, flexibile si adaptate nevoilor clientilor.
Groupama Asigurari este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurari si servicii financiare din Europa, cu peste 13 milioane de clienti si 35.000 de angajati, la nivel global. De la data infiintarii sale, la finele secolului XIX, in vederea deservirii comunitatii agricole, Groupama s-a transformat intr-un jucator de top pe piata din Franta, extinzandu-si in acelasi timp operatiunile internationale in 11 tari.
Sursa: http://www.1asig.ro/Subscrierile-GROUPAMA-Asigurari-s-au-redus-cu-11-in-2013-articol-2,3,100-48839.htm

Articolul anterior
Articolul următor