Sa constientizezi posibilele riscuri, sa stii cand e bine sa le transferi achizitionand asigurari complexe, poate fi cheia succesului in afaceri!

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Sa constientizezi posibilele riscuri, sa stii cand e bine sa le transferi achizitionand asigurari complexe, poate fi cheia succesului in afaceri!
Omniasig - Consultant AA

Trenul încărcăt cu produse petroliere care a deraiat duminică 12 August 2018 în judeţul Dolj este asigurat la Omniasig, unul dintre cei mai mari asigurători corporate din piaţa locală, potrivit informaţiilor din piaţă. Proprietarul trenului este Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare transportator privat de marfă pe calea ferată din România. GFR a încheiat la Omniasig o poliţă de asigurare a materialului rulant (vagoane) şi una de răspundere. Potrivit informaţiilor Mediafax, trenul a deraiat după ce mecanicul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat pe o linie închisă, aflată în reparaţii. Podul peste care a trecut trenul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri sub greutatea garniturii. Cinci vagoane, din cele 23, au căzut în râpă, iar trei erau în pericol de cădere. Trenul circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici.

Ca urmare a faptului că mecanicul trenului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice Omniasig nu va trebui să suporte pagubele în cazul vagoanelor. Pe de altă parte, asigurătorul va fi nevoit să suporte pagubele produse de poluare, în care se dovedeşte poluarea pe râul Jiu, spun surse din piaţă. Aceleaşi surse indică că paguba în acest caz va fi uriaşă şi ar putea trece de un milion de  euro.

Articolul anterior
Articolul următor