Protectia prin asigurare

asigurari CAA

Meteorologii au emis, luni seara COD ROSU de vijelii pentru judetele Ialomita si Calarasi. Potrivit ANM, se vor semnala vant cu peste 100…110 km/h, aspect tornadic, grindina de mari, frecvente descarcari electrice, averse torentiale ce vor cumula cantitati de 30…35 litri/mp.

Atentionarea a fost transmisa catre Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala „Apele Romane”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa Somes – Tisa, Mures, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret si Prut-Barlad.

In tara noastra, riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de locuinta (PAD), alaturi de riscurile de cutremur si alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, la intreaga valoare a imobilului, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, suplimentara celei obligatorii.

In urma inundatiilor, PAID Romania a achitat, in 2018, daune in valoare de 1,6 milioane de lei (din totalul de 3,33 milioane de lei).

In Romania, inundatiile reprezinta un risc crescut, anual sute de locuinte fiind afectate. Conform IGSU, numarul interventiilor la inundatii s-a triplat in 2018 fata de 2017, ajungand la 5.022 de cazuri. In acelasi timp, la nivelul intregii tari, 2.444 de locuinte au fost afectate de inundatii, de peste 6 ori mai multe ca in 2017, cand fusesera afectate 391 de locuinte.

De asemenea, proprietarii locuintelor ale caror acoperisuri au fost avariate pot fi despagubiti in baza unei asigurari facultative.

 

Articol preluat de pe www.1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor