Otilia MIHAI: Din experientele acumulate ca angajat am invatat cum sa conduc un business

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Otilia MIHAI: Din experientele acumulate ca angajat am invatat cum sa conduc un business

A luat primul contact cu asigurarile inca de pe bancile facultatii, pe vremea cand era studenta la Universitatea din Timisoara, profil Relatii Internationale. Un an mai tarziu, a reusit sa ajunga, fara training, telefon, birou sau masina de serviciu, numarul 1 in compania pe care o reprezenta pe zona de Vest, dupa sediul central. Despre momentele de cotitura din viata sa, dar si despre copilarie, pasiuni si evolutii, a povestit Otilia MIHAI, CEO, Consultant AA Broker de Asigurare, Presedinte PRBAR Academy si Vicepresedinte PRBAR, in cea mai recenta editie a emisiunii „Despre Oameni by XPRIMM”.

„A fost foarte greu sa ajung numarul unu. Am trecut peste foarte multe obstacole. Nu aveam nimic la inceput, nici telefon, nici sediu, absolut nimic, insa am avut foarte multa ambitie si determinare sa reusesc”, a spus Otilia MIHAI.

Din experientele dificile pe care le-a avut in perioada in care a fost angajata a invatat ce sa nu faca atunci cand isi va conduce propria afacere. „Aceste momente dificile m-au invatat ce sa nu fac cand voi avea propria mea afacere. Mi-am dezvoltat insa foarte mult altruismul, de acolo si dorinta de a-i ajuta pe foarte multi si de a crea PRBAR Academy. Cu suportul colegilor din PRBAR s-au putut face mult mai multe lucruri decat as fi putut sa fac de una singura. As vrea sa le multumesc pe aceasta cale ca au sustinut aceste idei si s-au implicat si se implica foarte mult”, a mentionat ea.

Rugata sa se intoarca la momentul copilariei, Otilia MIHAI spune ca s-ar putea asemana cu cea din povestile lui Ion CREANGA – fara griji, la tara si in preajma bunicilor.

„Ce frumoasa a fost copilaria mea! Asa cum Ion Creanga vorbea cu atata placere despre copilaria lui, asa as putea sa vorbesc si eu. Mi-am petrecut copilaria la tara, alaturi de bunici, pe care ii consider niste Sfinti. De acolo am deprins anumite valori, de acolo mi-a ramas respectul pentru natura, animale si oamenii simpli. S-au cules foarte multe bune din acel mediu al copilariei”, a completat ea.

„Clasele IV-VIII le-am facut la liceul de muzica, studiind violoncelul si pianul. Conform spuselor profesorilor mei am fost foarte talentata la violoncel. Dupa terminarea clasei a VIII-a ar fi trebuit sa urmez liceul la Conservator, insa, am decis sa merg la Liceul Economic. Nu pot sa-mi explic de ce am facut aceasta alegere. Probabil ca, pur si simplu nu m-am vazut in viata de artist. As fi vrut sa urmez cursurile Facultatii de Drept, care m-a pasionat foarte mult, insa am renuntat la idee”, a spus Otilia MIHAI.

Cum imparti viata personala cu cea profesionala?

„Din punct de vedere al antreprenorului, poate este putin mai dificil, insa depinde de la caz, la caz. Trebuie sa iti gasesti singur echilibrul. Nu poti niciodata sa te detasezi in totalitate de business, pentru ca el este viata ta, este afacerea ta. Cand ai o responsabilitate atat de mare in spate, sa stii ca trebuie sa asiguri salariile unor oameni, sa stii ca ai o responsabilitate foarte mare fata de furnizori angajati sau colaboratori, nu-ti permiti sa te rupi in totalitate de business”, mentioneaza ea.

„Este foarte important, insa, sa iti cunosti valorile si sa nu iei lucrurile prea in serios, intotdeauna. Cand dau de momente grele sau foarte tensionate ma ajuta sa ma intreb cum voi privi peste 5 sau 10 ani acest moment si daca merita sa ma consum atat de mult. Consider ca trebuie sa fii fericit. Sa traiesti bine, in armonie cu tine in primul rand si apoi cu ceilalti si nu poti sa faci acest lucru daca ceva nu functioneaza. Trebuie sa traiesti intr-o armonie totala si asta o gasesti singur. Sa stii care iti sunt valorile, prioritatile, pe ce pui accentul. Time managementul isi spune intotdeauna cuvantul si este clar ca trebuie sa tai din anumite parti ca sa poti sa te focusezi pe altele, dar din nou, tine de prioritizat”, spune Otilia MIHAI.

Pe plan personal este pasionata de calatorii, iar daca ar fi sa reia o activitate din trecut, ar fi cantatul la violoncel. „As vrea sa reiau violoncelul. Este un regret de-al meu, ca dupa ce am plecat de la liceul de muzica nu am mai cantat la violoncel. Este un instrument extraordinar, daca cineva nu stie cum suna un violoncel, ii sfatuiesc sa asculte”, adauga ea.

Ai un motto dupa care te ghidezi?

„Nu neaparat, insa am cateva principii pe care nu vreau sa mi le incalc niciodata – sa fii corect, sa iti doresti intotdeauna sa faci bine, sa nu-ti propui lucruri negative. Daca ai intentii bune si esti corect, cinstit, lucrurile nu au cum sa nu iasa bine”, adauga Otilia.

Daca te-ai intalni cu Otilia din trecut, ce i-ai spune?

„I-as spune sa nu aiba retineri, sa aiba curaj, sa fie asa cum este ea. Sa se aventureze si sa-si urmeze calea, pentru ca au fost momente in care cei din jur au incercat sa ma descurajeze. Faptul ca sunt femeie, de multe ori am considerat ca este o piedica. Dupa mult timp insa, am constatat ca nu este. Atata timp cat ai calitatile necesare – esti inteligent, esti un profesionist, ai carisma si curaj – nu conteaza ca esti femeie”, a concluzionat Otilia MIHAI.

Articol preluat de pe www.1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor