Guvernul paseaza problema preturilor RCA la Parlament si ASF

In urma sedintei de Guvern de vineri, 5 mai a.c., Alina PETRESCU, Purtatorul de cuvant al Executivului, a transmis ca solutia la problema tarifelor RCA trebuie sa vina de la ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara si de la Parlament.

Ea a mentionat ca se ia in calcul si o procedura de infrigement, dupa plafonarea tarifelor RCA, din noiembrie 2016. „Chiar de cand a fost adoptata acea Ordonanta de urgenta privind plafonarea tarifelor RCA, au existat semnale de la Bruxelles privind o posibila declansare a procedurii de infringement, deci exista si aceasta posibilitate care trebuie luata in calcul. Solutia trebuie sa vina de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara si de la Parlamentul Romaniei unde, in acest moment, exista acea lege in dezbatere (Legea RCA – n.red.)”, a precizat, vineri, Alina PETRESCU.

In sedinta de vineri, Guvernul nu a decis prelungirea plafonarii tarifelor RCA cu inca 3 luni.

Intrebata daca exista posibilitatea ca Guvernul sa prelungeasca termenul de plafonare pana intra in vigoarea Legea RCA, Alina PETRESCU a spus ca, „in acest moment, sunt studiate toate posibilitatile. Au loc discutii cu toti actorii de pe piata. In functie de rezultatul acestor discutii, se va hotari care este solutia ce va fi adoptata, dar, repet si subliniez, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara este cea care a avut, prin aceasta ordonanta de urgenta, un ragaz de 6 luni pentru a gasi reglementarile corecte in acest domeniu”.

In acest context, Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a anuntat ca a transmis, luni dimineata, o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu DRAGNEA, pe tema repetarii iminente a crizei RCA.

„La aproape 6 luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul roman se afla exact in aceeasi situatie, fara solutii, fara nicio strategie, cu persoane total nepotrivite in conducerea ASF si o industrie de transport care nu mai este dispusa la concesii si care se pregateste de proteste.

Prelungirea cu inca 3 luni a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar putea fi adoptata doar in conditiile in care o serie de masuri de corectare a acestei situatii nu ar fi dat rezultate. ASF nu a luat nicio masura realista si concreta in cele 6 luni pentru corectarea derapajelor de cost din piata de asigurari si, in aceste conditii, in care nu a fost adoptata nicio masura, este aproape imposibil sa fie intrunite conditiile minim necesare prelungirii perioadei de plafonare a tarifelor RCA cu inca 3 luni”, se arata in comunicatul transmis de Asociatie.

„O eventuala prelungire a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar conduce doar la castigarea de timp pentru statul roman si consumatori, insa nu ar rezolva problema pretului RCA, pentru ca statul roman, in loc sa trateze cauza, ia in calcul sa trateze efectele”, a explicat Cristian MUNTEAN, Presedintele ASSAI

Mai mult.. pe site-ul 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor