Groupama testează un sistem prin care ar vrea să taie cu 40% prețul asigurării pentru mașină.

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • Groupama testează un sistem prin care ar vrea să taie cu 40% prețul asigurării pentru mașină.

Groupama Asigurări testează, în premieră pentru România, un sistem de control al comportamentului șoferilor asigurați bazat pe tehnologia telematics. În esență, acest sistem electronic care monitorizează comportamentul în trafic al șoferului permite firmei de asigurare să analizeze în amănunt riscul asiguratului și, acolo unde este cazul, să aplice reduceri substanțiale de primă.

Reducerile de primă pentru asigurări CASCO oferite de Groupama împreună cu serviciul “Autocontrol” pot ajunge până la 40%, a anunțat compania. Șoferul va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care înregistrează o serie de informații privind stilul de condus, evenimentele din trafic și alte date relevante, pe baza cărora va fi oferit un rating. Clienții își pot verifica ȋn timp real ratingul și își pot ajusta deci comportamentul, având astfel control direct asupra prețului politei.
Groupama este primul asigurător din România care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO.

“Am utilizat beneficiile celor mai noi tehnologii pentru a dezvolta o nouă clauză, prin care clienții CASCO pot beneficia de un tarif flexibil, care se ajustează trimestrial în funcție de stilul de condus și evenimentele rutiere în care aceștia sunt implicați. Ne-am propus să devenim asigurătorul preferat al românilor”, a declarat Calin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurari. Clauza Autocontrol poate fi atașată unei polițe CASCO, atunci când clientul alege plata în 4 rate și prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziționarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO.

Articol preluat de pe profit.ro

Articolul anterior
Articolul următor