Consensul reasiguratorilor: Trebuie diminuat deficitul de asigurare pe property

Majoritatea reasiguratorilor care s-au reunit in aceasta saptamana la Monte Carlo si-au exprimat ingrijorarea cu privire la deficitul de asigurare existent pe segmentul property la nivel global, in contextul in care cele mai recente evenimente catastrofice au demonstrat din nou ca schimbarile climatice pot reprezenta o provocare reala la adresa tuturor economiilor.

Astfel, CEO-ul Swiss Re, Christian MUMENTHALER, prezent la evenimentul la „Les Rendez-vous de Septembre” din Monte-Carlo, a punctat faptul ca actualul deficit de protectie prin asigurare la nivel global – in special impotriva evenimentelor de natura catastrofica se ridica la 180 miliarde dolari – si creste intr-un ritm care poate fi considerat alarmant.

In acelasi sens, reprezentantii Munich Re au afirmat ca sustin parteneriatele de tip public-privat, exemplificand in acest sens entitati precum British Flood Re, The North American National Flood Insurance Program cat si altele similare la nivel european, acestea „avand rolul de a oferi asiguratilor mai multe optiuni de transfer al riscului prin asigurare”.

„Inundatiile constituie una dintre cele mai mari amenintari”, a afirmat James NASH, Presedinte, New International Division, Guy Carpenter. Acesta a punctat asupra faptului ca industria de reasigurari este de asteptat sa fie interesata sa continue dezvoltarea de parteneriate cu guvernele in vederea gasirii unor solutii de ameliorare a efectelor provocare de evenimente mega-catastrofice, fiind exemplificate in acest sens uraganele Harvey si Irma, precum si inundatiile din India.

 

Articol preluat de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor