Ce asiguratori au primit cele mai multe reclamatii anul trecut?

Incepand cu jumatatea anului 2012, asiguratorii din Romania au fost obligati sa publice pe site-urile proprii numarul total de reclamatii formulate de asigurati si pagubiti catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (actuala ASF) la adresa lor. Aceasta obligatie este prevazuta in Ordinul CSA nr. 11/2012, privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari.
Asadar, daca in 2012 ASTRA Asigurari era compania cu cele mai multe plangeri formulate impotriva sa (4.882), situatia s-a schimbat anul trecut, aceasta pozitie fiind preluata de EUROINS Romania (5.248). EUROINS a inregistrat, de altfel, o crestere de peste doua ori a petitiilor in 2013 fata de anul 2012, iar ponderea celor solutionate in favoarea pagubitilor a fost de peste 95% (5.004). Compania a fost urmata in clasament de ASTRA Asigurari, cu un numar total de 3.742 de petitii (1.739 intemeiate) si OMNIASIG VIG, cu 1.453 de petitii (502 intemeiate).
Petitiile publicate pe site-urile companiilor reflecta numarul total de plangeri inregistrare, fara a exista o segmentare pe clase de asigurari. Doar doua din primele 15 companii incluse in clasament functioneaza exclusiv pe segmentul asigurarilor de viata (BCR Asigurari de Viata VIG si Metropolitan Life), iar alte 5 sunt autorizate sa vanda atat asigurari generale, cat si de viata (ASTRA Asigurari, ASIROM VIG, ALLIANZ-TIRIAC, GENERALI Romania si GROUPAMA Asigurari).
In continuare, va prezentam clasamentul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii in 2013 si evolutia lor fata de anul 2012.
top_plangeri_2013

Articolul următor