Brokerii vor continua sa reprezinte un mecanism de distributie important

„Brokerii vor continua sa reprezinte un mecanism de distributie important si vor continua sa-si intareasca rolul de reprezentant al clientului”, este de parere Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker de Asigurare.

„Un broker va cumpara de la asiguratori protectia cea mai adecvata pentru clientul sau, iar eforturile sale se vor indrepta catre atingerea pragului maxim de calitate in serviciile oferite acestuia”, a adaugat ea.

Valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut, in primele 9 luni din 2019, cu peste 12% fata de perioada similara a anului trecut, pana la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentand 65% din totalul pietei locale de asigurari.

„Anul trecut a fost unul plin de provocari in activitatea industriei, ce au generat schimbari legislative de substanta incepand inca de la finele anului 2018 – si anume aplicarea GDPR si IDD, aceasta din urma vizand doua directii extrem de importante, pe de o parte distributia, reglementata prin Norma 19/2018, si pe de alta parte Norma 20/2018 – privind pregatirea profesionala, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker de Asigurare.

„2020 va fi unul de ajustari la modificarile legislative intrate in vigoare pentru a deveni in totalitate operationale. O alta provocare va fi cea legata de modificarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Ne-am dorit o lege mai flexibila, mai adaptata nevoilor si riscurilor existente la momentul acesta, obiectivul fiind acela al cresterii gradului de cuprindere in asigurare”, a adaugat ea.

„Un alt subiect asteptat a fi finalizat in cursul anului 2020 este Proiectul de lege privind modificarea Legii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto – RCA (Legea 132/2017), elaborat si publicat de Ministerul Finantelor Publice (MFP), dupa ce Comisia Europeana a avertizat Romania privind posibile incalcari ale unor directive europene, proiect in care suntem implicati si reprezentati la nivel de asociatie profesionala”, a continuat Otilia MIHAI.

Mai multe declaratii referitoare la evolutia pietei de asigurari in ultimii 30 de ani, dar si prognozele pentru urmatorii 10 ani, puteti citi in Editia speciala a Revistei PRIMM – Asigurari & Pensii din decembrie 2019. Click aici pentru download!

Articol preluat de pe www.1asig.ro

 

Articolul anterior
Articolul următor