ASF: Fondul de Garantare preia conducerea CARPATICA Asig

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, joi, inlocuirea temporara a conducerii CARPATICA Asig, societate aflata in procedura de rezolutie, cu Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), in calitate de administrator temporar al societatii.

„Consiliul a hotarat sa ii sanctioneze pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a societatii CARPATICA Asig S.A cu retragerea aprobarii, precum si inlocuirea temporara a organului de conducere al asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor, in calitate de administrator temporar al societatii, in sensul detinerii competentei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotarat demararea selectiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015”, se arata in comunicatul transmis de ASF.

ASF a anuntat, in luna ianuarie 2016, ca va aplica masurile de rezolutie in cazul societatii CARPATICA Asig pentru a evita efectele negative asupra stabilitatii financiare a pietei asigurarilor, urmand sa intocmeasca planul in maxim 6 luni si a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator temporar.

In aceeasi luna, CARPATICA Asig a anuntat ca a demarat procedura de due diligence, prin care compania va fi evaluata financiar, comercial si operational de catre investitorul strategic interesat de preluarea societatii, in baza memorandumului semnat pe 21 decembrie.

Miercuri seara, omul de afaceri Ilie CARABULEA si fiul sau, Oprea CARABULEA, au fost retinuti, miercuri seara, pentru 24 de ore, alaturi de alte cinci persoane, de procurorii DIICOT Sibiu. Acestia sunt anchetati in dosarul CARPATICA Asig de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. Cele cinci persoane retinute sunt Angela TONCESCU, Liviu STOICESCU, Maria COSA, Georgeta CRIDEANU si Gheorghe NASARAU.

Ulterior, toate persoanele au fost lasate in libertate, urmand ca Tribunalul Sibiu sa se pronunte in acest caz vineri dupa-amiaza. „Tribunalul Sibiu a amanat pronuntarea pentru vineri, ora 16,00, pentru ca avocatii sa depuna concluzii scrise”, a declarat, vineri dimineata, Cornelia PRUNDARU, purtatoarea de cuvant a Tribunalului din Sibiu, citata de Agerpres.

Actionarii principali ai CARPATICA Asig sunt companiile ATLASSIB Sibiu, cu un pachet de 92,77% si TRANSCAR Sibiu, cu o detinere de 6,64% (ambele controlate de Ilie CARABULEA), in timp ce alte persoane fizice detin 0,59% din actiuni.
Sursa: 1asig.ro
Articolul anterior
Articolul următor