ASF a retras autorizatia de functionare a FORTE Asigurari si a deschis procedura de faliment

  • Acasa
  • Stiri Asigurari
  • ASF a retras autorizatia de functionare a FORTE Asigurari si a deschis procedura de faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiara a retras, marti – 28 iunie 2016, autorizatia de functionare a FORTE Asigurari si a deschis procedura de faliment. Acesta este al doilea faliment in mai putin de un an, dupa cel al companiei ASTRA Asigurari.

„In cadrul sedintei de astazi (marti – 28 iunie 2016, n.red.), Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat retragerea autorizatiei de functionare a societatii FORTE Asigurari Reasigurari S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit Legii 85/2014”, se arata in comunicatul ASF.

De asemenea, ASF a hotarat „respingerea proiectului de achizitie prezentat de societatea BBP Bandenia PLC in vederea dobandirii, in mod direct, a unei participatii calificate din capitalul social al societatii FORTE Asigurari Reasigurari S.A.”.

Compania FORTE Asigurari Reasigurari nu a realizat, pana la sfarsitul lunii martie a.c., masurile asumate prin planurile transmise ASF in urma exercitiilor de evaluare a activelor si pasivelor societatilor din domeniu, potrivit datelor transmise, in aprilie, de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Evaluarea a fost facuta anul trecut, in cadrul exercitiului BSRE, unde au fost evaluati in total 21 de asiguratori de pe piata locala. Conform rezultatelor facute publice la momentul respectiv, FORTE Asigurari nu respecta, dupa ajustarile efectuate de auditori, mai multe prevederi legale referitoare la solvabilitate sau la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Articolul anterior
Articolul următor