Termeni și condiții

 • Acasa
 • Termeni și condiții

Termeni și condiții

Prezentele conditii stabilesc regulile de prestare a serviciilor pe cale electronica de catre societatea SC Consultant AA – Broker de asigurare SRL, precum si regulile privind incheierea contractelor de asigurare prin intermediul paginii de internet www.consultantaa.ro. Folosirea serviciilor de pe site-ul www.consultantaa.ro este echivalenta cu acceptarea prezentilor Termeni si Conditii.

1. Presterea serviciilor de asigurare prin Internet

1.1 Serviciile sunt prestate de societatea SC. Cosnultant AA – Broker de asigurare S.R.L. denumita in continuare “Consultant AA”, sau “Prestatorul de servicii” este broker de asigurare si detine toate autorizatiile necesare desfasurarii acestei activitati. www.consultantaa.ro este marca sub care functioneaza compania SC Consultant AA – Broker de asigurare SRL.

1.2 Consultant AA este inregistrata in Registrul Intermediarilor de asigurari sub numarul RBK 537/09.02.2008 de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

1.3 Datele de identificare sc Consultant AA – Broker de asigurare SRL:

 • SC Consultant AA – Broker de asigurare SRL
 • sediu social Str. Maica Alexandra, Nr. 5, Sector 1, Bucuresti
 • inregistrata la registrul comertului cu numarul J40/13254/2011
 • CUI 16722432
 • cont curent RO42WBAN2511000034500107, deschis la Intesa Sanpaolo Bank
 • cont prime de asigurare RO42WBAN2511000034500107, deschis la Intesa Sanpaolo Bank
 • Tel: 021.222.75.41 Fax: 021.222.75.40
2. Definitii

Prin definitiile folosite in prezentelor Termeni si Conditii trebuie inteles:

 • calculul – calcularea valorii ofertelor de asigurare in baza datelor oferite de Utilizator;
 • pagina de internet – sistemul paginilor www accesibile pe pagina de internet la adresa http://www.consultantaa.ro , reprezentand culegerea de documente statice si dinamice, continand folderele grafice, script-urile si alte elemente unite prin relatii reciproce, destinata pentru incheierii contractelor de asigurare.
 • prestarea serviciilor pe cale electronica – efectuarea serviciilor, care au loc prin trimiterea si preluarea datelor cu ajutorul sistemelor teleinformatice, la cererea individuala a Utilizatorului, fara prezenta in acelasi timp a partilor. utilizatorul – persoana fizica ce detine capacitatea deplina pentru efectuarea activitatilor juridice sau intreprinzatorul care foloseste pagina de internet;
 • contractantul – persoana fizica, juridica sau unitatea de organizare care nu detine personalitate juridica, care incheie contractul de asigurare si care este obligata sa achite prima de asigurare;
 • asiguratul – persoana, a carei sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare;
 • contractul de asigurare – contractul in baza caruia asiguratorul se obliga sa indeplineasca serviciile stabilite in cazul aparitiei evenimentului prevazut in contract, iar asiguratul de obliga sa plateasca prima;
 • cookies – folderele text pastrate de browserul utilizatorului pe hardul calculatorului, care poate fi utilizat de operatorii paginii de internet pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat;
 • consumatorul – persoana fizica care efectueaza activitatea juridica nelegata direct de activitatea economica sau profesionala a acesteia (de ex. persoana care depune declaratia de vointa prin intermediul paginii sau cea care incheie contractul de asigurare);
 • sistemul informatic – dispozitivele informatice si de programare care colaboreaza intre ele, asigurand procesarea si pastrarea precum si trimiterea si preluarea datelor prin reteaua de telecomunicatii cu ajutorul corespunzator pentru tipul respectiv al retelei dispozitivului final .
3. Regulile de prestare a serviciilor pe cale electronica
3.1 Tipurile de servicii prestate

In cadrul paginii de internet, Consultant AA  presteaza servicii de intermediere a asigurarilor constand in incheierea in numele si in favoarea societatilor de asigurari partenere a contractelor de asigurare.

Folosirea paginii si protejarea informatiilor transmise

 • Pagina de internet: www.consultantaa.ro poate fi folosita doar de persoanele majore, care au implinit 18 ani detinand capacitatea deplina de a desfasura actiuni juridice;
 • Folosirea paginii de internet este posibila daca in browserul de internet al Utilizatorului este activat serviciul java script si folderele cookies;
 • Pagina de internet este protejata cu ajutorul conectarii cifrate folosind protocolul https. Transferul datelor personale precum si procesul de autorizare, daca sunt utilizate, are loc cu ajutorul protocolului de securitate SSL – 128 biti. Consultant AA depune toate eforturile, pentru a asigura securitatea datelor trimise.
 • Utilizatorul are posibilitatea de a incheia in orice moment utilizarea serviciilor prestate pe cale electronica;
 • Utilizatorul are posibilitatea in orice moment de a detecta si corecta erorile sale aparute la introducerea datelor prin modificarea datelor in sectiunea de administrare a contului personal.
4. Reguli privind incheierea contractelor de asigurare
4.1 Activitati legate de incheierea contractului

4.1.1 Contractul de asigurare este incheiat in baza:

 • prezentelor Termene si Conditii;
 • cererea de oferta a Utilizatorului;
 • ofertele Consultant AA adresate Utilizatorului.

4.1.2 Utilizatorul, prin acceptarea prezentilor termeni si conditii, imputerniceste pe SC Consultant AA Broker de asigurare SRL sa il reprezinte in relatia cu companiile de asigurare, respectiv sa solicite oferte de asigurare si sa solicite emiterea politelor de asigurare.

4.1.3 Utilizatorul va completa formularul pentru cererea de oferta prin alegerea optiunii “Comanda”. In baza informatiilor oferite de Utilizator, sistemul efectueaza calculul primelor de asigurare de la companiile de asigurari cu care Consultant AA are contracte de mandat incheiate si care ofera serviciu de webservice pentru produsul solicitat de Utilizator.

4.1.4 Daca Utilizatorului ii convine suma primei calculata de sistem, Utilizatorul alege varianta de plata a primei, dupa care completeaza campurile corespunzatoare referitoare la livrarea politei de asigurare, si, dupa caz, la asigurat sau bun asigurat.

4.1.5 In cadrul cererii de oferta Utilizatorul este obligat sa declare urmatoarele:

 • cunoasterea si acceptarea Termenilor si Conditiilor;
 • datele completate sunt corecte si conforme cu realitatea. Orice declaratie neadevarata poate duce la anularea politei de asigurare de catre compania de asigurare. Utilizatorul este pe deplin raspunzator de taote daunele generate prin aceasta actiune companiei de asigurare sau Consultant AA;
 • acordul pentru procesarea datelor personale ale Utilizatorului in scopul elaborarii ofertelor solicitate.

4.1.6 Sistemul informatic Consultant AA analizeaza cererea de oferta a Utilizatorului si pregateste automat oferta de asigurare, ce include date despre contractul de asigurare precum si informatii privind valoarea si modalitatea de plata a primei de asigurare.

4.1.7 Consultant AA , salveaza in contul personal al utilizatorului (creat pe site-ul www.consultantaa.ro) politele si ofertele salvate.

4.1.8 Incheierea contractului de asigurare are loc in data intrarii in contul bancar indicat a primei de asigurare sau a primei rate, a platii catre curierul rapid agreat de Consultant AA, ori in momentul confirmarii platii (pentru plata online).

4.1.9 Contractul de asigurare, prin folosirea paginii de internet, poate fi incheiat de Utilizator astfel :

 • doar daca bunul sau persoana asigurata se afla pe teritoriul Romaniei;
 • in cazul incheierii contractului de asigurare a locuintei, utilizatorul este obligat sa furnizeze informatii despre locatia si valaorea bunului si sa permita efectuarea unei inspectii de risc daca asiguratorul cere in mod expres acest lucru.
4.2 Costuri legate de incheierea contractului

Utilizatorul nu va suporta costuri suplimentare legate de incheierea contractului de asigurare, in afara de prima de asigurare, care se plateste in lei. Folosirea paginii de internet si expedierea politei de asigurare nu sunt in sarcina utilizatorului. Exceptie de la aceasta regula fac politele a caror prima de asigurare nu depaseste valoarea de 150 lei.

Politele aferenta asigurarii de calatorie se elibereaza doar in format electronic.

4.3 Modalitatea de plata

4.3.1 Utilizatorul completeaza formularul din site si alegere modalitatea de plata a primei de asigurare.

4.3.2 Pentru efectuarea platii utilizatorul primeste un decont de prime in format electronic urmand ca documentul de incasare sa fie eliberat de catre procesatorul de plati online, sau de catre curier pentru cazurile de plata la livrare;

4.3.3 Utilizatorul poate alege urmatoarele forme de plata pentru asigurare:

 • realizarea platii online ,
 • realizarea platii offline: – plata cu numerar la livrare sau numerar la sediul Consultant AA, transfer bancar sau card, respectand instructiunile tiparite in decontul de prime salvat in contul dumneavoastra, cu mentiunea ca, plata primei trebuie sa aiba loc inainte de data scadenta specificata in decontul de prime, in caz contrar polita se anuleaza si prima nu poate fi achitata.
4.4 Confirmarea privind incheierea contractului

4.4.1 Consultant AA confirma incheierea contractului de asigurarea prin informatia corespunzatoare afisata pe pagina de internet dupa efectuarea platii, in conformitate cu pct. 4 Polita devine activa dupa achitarea primei si contabilizarea platii in contul Consultant AA. Politele se pastreaza in aplicatia www.Consultantaa.ro

4.4.2 Dupa incheierea contractului de asigurare, Consultant AA trimite prin curier documentul politei de asigurare, la adresa indicata de Asigurat. In cazul asigurarii obligatorii RCA, pana la data primirii prin posta a politei, Asiguratul se poate folosi de copia electronica a politei impreuna cu dovada de plata a primei de asigurare sau a primei rate.

 

5. Renuntarea Utilizatorului la contractul de asigurare

5.1 Conditiile si obligatiile partilor in cazul incheierea contractelor la distanta sunt reglementate de  Ordonanta nr. 130/2000 priving regimul juridic al contractelor la distanta. Conform art. 7  pct. 1 al acestei ordonante Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Insa in conformitate cu prevederile art. 6 lit. a stabilesc faptul ca aceasta ordonanta nu se aplica in cazul contractelor privind servicii de investitii, operatiuni de asigurare si reasigurare, servicii bancare, operatiuni legate de fondul de pensii, operatiuni de bursa;

5.2 Utilizatorul paginii de internet a Consultant AA, ce a achizitionat o asigurare are dreptul, in calitate de asigurat, de a rezilia unilateral contractul de asigurare a locuintei, a asigurarii casco sau rca, in cazul instrainarii bunului asigurat. Restituirea se va face conform conditiilor generale de asigurare specifice companiei de asigurari la care a fost incheiata asigurarea de locuinta, asigurarea casco sau rca. In cazul in care s-au inregistrat/avizat daune inainte de reziliere, primele de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirare nu se mai restituie iar primele neachitate trebuie achitate.

5.3 Asiguratul nu are dreptul de a renunta la contractul de asigurare in cazul contractelor de asigurare pentru calatorie in strainatate.

 

6. Protectia datelor personale

Administratorul datelor personale ale persoanelor Asigurate este Consultant AA. Datele personale sunt procesate pastrand mijloacele de siguranta solicitate de legea romana si respectand prevederile legii in vigoare din acest domeniu. Consultant AA asigura Utilizatorilor posibilitatea schimbarii, modificarii datelor personale ale acestora precum si ridicarea obiectiilor cu privirea la prelucrarea datelor personale (excluzand datele necesare incheierii si realizarii contractului) prin intermediul paginii de internet cu ajutorul formularului aflat pe paginile www.consultantaa.ro sau sub forma scrisa prin trimiterea informatiilor la adresa de corespondenta a Consultant AA  din Bucuresti.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind SC Consultant AA – Broker de asigurare S.R.L. are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este: oferirea de servicii de asigurare precum si servicii specifice  sistemului financiar-bancar.

Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: agentilor economici (Furnizorilor de produse/servicii) inclusiv companiilor de asigurare si partenerilor ce au un contract semnat cu Operatorul.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la dataprotection@consultantaa.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate în alte state.

 

Observatie:

*orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Pentru mai multe informatii legate de datele cu caracter personal va rugam consultati pagina dedicata protectia datelor.

 

7. Reclamatiile

7.1 Reclamatiile referitoare la functionarea paginii pot fi transmise folosind formularul aflat pe pagina de internet, accesibil la pagina de “contact” sau de asemenea in scris la adresa mentionata mai sus.

7.2 Reclamatia depusa corespunzator trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: informatii privind Utilizatorul, prenumele si numele acestuia, e-mail-lul, adresa de corespondenta precum si descrierea problemei, la care se refera reclamatia.

7.3 Privind rezultatul analizei reclamatiei, Consultant AA instiinteaza neintarziat depunatorul reclamatiei prin intermediul postei electronice pe adresa de e-mail oferita de Utilizator. Reclamatiile vor fi analizate in termen de 30 de zile de la data primirii acestora de catre ConsultantAA.

7.4. Pentru orice reclamatii privind eventualele litigii, clientii se pot adresa Entitatatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Nonbancar din cadrul ASFconform prevederilor Regulamentului nr. 4 din 27 aprilie 2016 privind organizarea si functionarea Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor ( SAL – Fin ) in domeniul non-bancar, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei cu nr 383, Partea 1, in data de 19 mai 2016.

SAL – FIN este singura entitate de solutionare alternativa a litigiilor in domeniile in care ASF are competenta.

Misiunea SAL – FIN este de a organiza solutionarea extrajudiciara a litigiilor financiare non-bancare in materie de consum, interne si transfrontaliere, prin colaborare cu experti in domeniul financiar non – bancar ( conciliatori), in mod echilibrat, intr-un termen rezonabil si fara costuri pentru consumator, in functie de procedura aleasa de parti si pot propune sau impune o varianta de solutionare a litigiului. 

Entitatile autorizate, reglementate si/sau supravegheate de catre ASF nu pot refuza solutionarea litigiului in cadrul SAL – FIN in cazul in care consumatorul si-a exprimat in mod expres si voluntar optiunea de solutionare “

 

8. Limba

Limba intrebuintata in relatiile dintre Utilizator, Asigurator si Consultant AA este limba romana.

 

9. Dreptul de autor si materiale incluse pe pagini

9.1 Dreptul de autor pentru pagina de internet, informatiile si materialele incluse in aceasta precum si sistemele acesteia sunt proprietatea Consultant AA. Folosirea paginii consultantaa.ro, a informatiilor si/sau o parte a acestora de catre terte persoane necesita acordul in prealabil al Consultant AA.

9.2 Informatiile si parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini sunt supuse modificarilor. Consultant AA isi rezerva dreptul de a edita informatiile sau parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini fara instiintarea in prealabil a Utilizatorilor.

 

10. Modificari

10.1 Prezentele Termeni si Conditii varianta 1 sunt in vigoare din data de 31.03.2013.

Acestea, cat si modificarile acestuia sunt accesibile Utilizatorului prin accesarea paginii de internet.

10.2 Consultant AA are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor din prezentilor Termeni si Conditii. Modificarile intra in vigoare din momentul punerii la dispozitie a textului Termenilor si Conditiilor pe pagina de internet impreuna cu marcarea numerica a urmatoarei versiuni a regulamentului. Folosirea de catre Utilizatori a paginii de internet dupa introducerea acestor schimbari este echivalenta cu exprimarea acceptului de catre acestia precum si intelegerea acestora.

10.3 In cazul discrepantelor dintre Termeni si Conditii si conditiile generale de asigurare, prioritate au conditiile generale de asigurare, cu respectarea pevederilor referitoare la incheiere si dreptul de a renunta la contract.

10.4 Conditia beneficierii de serviciile oferite prin folosirea paginii de internet www.consultantaa.ro este acceptarea hotararilor prezentului Regulament.

 

11 . Responsabilitate

11.1 ConsultantAA nu raspunde pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa dvs. sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde – de catre dvs. sau alta persoana – sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie, virusi sau orice alti factori similari.

11.2 Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta Consultant AA nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea formualrelor din site. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

11.3 Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai inscopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Consultant AA nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

 

12. Disponibilitatea produselor de asigurare

Produsele si serviciile mentionate in cadrul acestui site sunt disponibile, numai in Romania, cetatenilor romani, persoanelor cu rezidenta permanenta in Romania sau persoanelor straine cu rezidenta in Romania. Preturile si celelalte informatii pot constitui subiect de modificari fara notificare.

 

13. Securitatea datelor

Prin navigarea pe site-ul www.consultantaa.ro, Consultant AA  poate inregistra numai informatii sau date personale oferite in mod voluntar.

Prin “date personale” se denumesc datele unice individuale, referitoare la nume, adresa, Cod Numeric Personal sau numar de telefon. Periodic, este posibil sa va solicitam prin site-ul nostru informatii personale pentru a va putea trimite materialele solicitate, a va raspunde la intrebari sau pentru a va putea oferi un produs/serviciu de asigurare.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, dvs. oferiti companiei noastre acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Consul,tant AA sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului nostru. Consultant AA  nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind privind protectia datelor cu caracter personal, nu vom dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la clientii nostri. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dvs. prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre)

Consultant AA – Broker de asigurare  SRL a dezvoltat masuri administrative, fizice si tehnice pentru protejarea informatiilor stocate pe acest site, dar nu accepta nici o responsabilitate sau raspundere privind securitatea datelor.

Pentru protejarea informatiilor personale, Consultant AA utilizeaza tehnologii de encriptare pentru anumite tipuri de transmisii coordonate prin acest site. Chiar daca oferim aceste tehnologii alaturi de alte masuri de protectie a informatiilor confidentiale si asiguram securitatea corespunzatoare, nu garantam ca informatiile transmise prin Internet sunt securizate, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori, din motive care nu tin de Consultant AA.

Mai aveți vreo problemă ce necesită soluții?

Folosiți datele de contact de mai jos si apelați-ne pentru orice problema care nu se regasește mai sus

Sediul central

Str. Maica Alexandra. Nr. 5 Sector 1 Bucuresti

Suna pentru ajutor

Mobil: 0758027903
Fix/Fax: : 021 222 75 41

Email

office@consultantaa.ro

  Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii!