Ce fac în caz de daună auto?

 • Acasa
 • Ce fac în caz de daună auto?

CE FAC ÎN CAZ DE DAUNĂ AUTO?

Scopul politelor RCA este de a acoperi pagubele produse unei terte persoane in urma unui eveniment auto. In aceasta situatie se vor lua toate masurile spre a limita aparitia de noi prejudicii.
CONFIGURĂM IMPREUNĂ POLIȚA RCA  OFERTA RCA
Cum procedez?

Daca accidentul s-a soldat cu lezarea integritatii corporale a uneia sau a mai multor persoane sau daca unul dintre vehicule transporta substante periculoase sunteti obligat sa apelati numarul unic de urgenta 112. In aceasta situatie, este interzisa deplasarea de la locul accidentului sau modificarea urmelor accidentului pana la aparitia echipajului de politie. Acesta va stabili vinovatia partilor, va completa procesul verbal de constatare al evenimentului si va elibera avizul de reparatie necesar intrarii in service al autoturismului avariat.

In cazul unui accident usor, soldat doar cu pagube materiale pe teritoriul Romaniei se poate folosi o alta forma de constatare a evenimentului spre obtinerea despagubirilor prin polita de Raspundere Civila Auto.

Procedura de utilizare a formularului de „constatare amiabila” prevede acordul comun de vointa dintre conducatorii auto. Acest document impune spre completarea sa o atentie deosebita asupra imprejurarilor in care accidentul s-a produs. Practic, prin aceasta procedura se evita birocratia si deplasarea echipajului de politie pentru a constata fapta comisa.

Daca cele doua parti nu se pun de acord pentru a stabili vinovatia, se va merge la Sectia de Politie in raza careia evenimentul a avut loc, in termen de 48 de ore. In aceasta situatie, agentul de politie va stabili culpabilitatea, va completa procesul verbal si va elibera documentul de autorizare al reparatiilor. Partea vinovata va inmana pagubitului o copie a politei RCA sau acesta din urma o va obtine de la Sectia de Politie.

Daca ati fost pagubit de o masina inmatriculata in alta tara este necesar sa va adresati Biroului Asiguratorilor Auto din Romania.

Îți punem la dispozitțe și un GHID RCA .
CONFIGURĂM IMPREUNĂ POLIȚA RCA   OFERTA RCA

Documentele necesare in momentul prezentarii la biroul de daune al societatii de asigurare al persoanei vinovate de incidentul auto:

 • cartea de identitate a autoturismului;
 • cartea de identitate;
 • procura notariala de la proprietarul autoturismului;
 • copia politei RCA emisa de compania respectiva de asigurare;
 • procesul verbal eliberat de Politie sau formularul de constatare amiabila;
 • certificatul de inmatriculare al masinii;
 • permisul de conducere;

Apelați cu încredere la consultanții noștri!

Aveți o intrebare din domeniul asigurărilor? Completați formularul de mai jos și un consultant vă va oferi informațiile de care aveți nevoie.

Sediul central

Str. Maica Alexandra. Nr. 5 Sector 1 Bucuresti

Suna pentru ajutor

Mobil: 0758027903
Fix/Fax: : 021 222 75 41

Email

office@consultantaa.ro

  Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii!